[D3] 抗俄衛國32:WINTER ON FIRE / 基輔保衛戰 今晚嘅宵禁開始啦

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
普京會接受到俄羅斯比中國lead住咩
我覺得佢咁要面 一定要大家咁高咁大 一齊話事個隻
純粹因為我哋呢邊大部份post西方/烏出嘅消息,咁當然唔會有太多負面嘢
[D3] 抗俄衛國33:WINTER ON FIRE / 基輔保衛戰 今晚冇人入睡
https://lih.kg/2904287
可能因為有台灣關係法
美國響台灣問題上近呢幾年開始有傾向性之前都識玩戰略模糊
但一到呢單就唔識
唔好太睇得起俄羅斯嘅獨裁
根本普京以為同打格魯吉亞同攞克里米亞咁簡單先開波,佢亦都冇諗住食晒成個烏克蘭,只係想極速殺入基輔迫你投降,割烏東,迫你簽條款唔入nato/eu
如果烏克蘭冇全力反抗,澤仔一早走咗佬/投咗降,就唔會出現而家啲制裁

你話俄仔有幾耐冇打過長期戰爭
係波 計錯2022 係廿二
估唔到科技咁發達都會打仗
反正賠唔起又係死 索性冚球鏟

一齊軍演
雖然我好憎普京,但冇理由n個po都得烏克蘭屌打俄軍d news,有冇d中立d既twitters可以follow下
都係既,俄軍講你都唔會信
*GERMANY AGREES TO SUPPLY WEAPONS TO UKRAINE FOR DEFENSE
咁唔係叫咩 英文都叫ghost of kyiv
反戰車樁,好撚正頂鳩佢,一塞住就火魔
唔好再提GDP,GDP唔代表幾多野,一直以黎都係咁香港GDP夠高啦
重要防線一直係聶伯河,烏東會成為阿富汗式泥沼.
但自己唔比
*德國同意向烏克蘭提供武器用於防禦
For defense, 咪就係頭盔囉
俄閪係西方社交平台發佈既水份好似仲多,
好似RT咁樣
芬蘭係世仇,唔好笑死人
俄佬消息得俄文無英文
點識睇呀
牆國班柒碌仲話咩三日攻陷台灣
而家俄佬打到咁狼狽點睇
美軍出動E-8收集情報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞