召喚痴線西(183)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike
咁你炸下吉吉msg box叫佢公開分手理由啦
發現痴線西一係講羊巴一係講朱英輝
次次都會講到鬧交
是但啦唔想知佢地點解離婚點解分手呀
因為總有啲正義撚走出嚟鳩估人哋分開原因
然後就捧一邊踩一邊明明全部都只係基於自己嘅ff
單身flirt人有咩問題? 況且佢唔係公眾人物 分手後做啲咩都要同你交待?
咁睇唔過眼不如問返KOL本人 又睇吓佢敢唔敢直接回應
你咁想知咪自己去問吉吉 睇吓佢敢唔敢答你點解囉
其實英輝都係同youtuber拍拖 大家先會識佢 佢都係普通人一個 唔好搞人哋喇
人哋分咗手就唔好搞人啦
當時人都唔想再講就比番啲空間人哋
人哋一齊咗幾年 當中有幾多因由邊個講得清
連佢哋嘅朋友都唔會知得一清二楚啦
就算從佢哋把口同朋友講 邊個會一字不漏講哂自己做過嘅事/對自己不利嘅說話?

人地已經完左 就比番啲尊重同空間啦
佢地都係普通人啫
再講英輝都唔係kol其實唔值得討論
物以類聚
好心班花生友叫個KOL自己交代啦 一路係到搞個唔係KOL既素人 ,網絡欺凌 唔知頭唔知路又係到FF人地感情係點 呢樣果樣
分手咪分手囉 點解一定要同人交代 仲要個男既又唔係KOL 咪搞9人啦
真 普通人自己分咗手都未必想同啲frd講清楚因由
憑咩要同班痴線西講
你地係咪英輝本人/朋友
突然多咗班同樣語氣諗法既人
其實大部分人一直都係主張唔好討論 放過英輝
自問見到問點解分手啲comment真係飛
係有一兩個傻hi一直係到問問問/ 自己ff 啲分手原因
唔好咁嬲喇

同埋想講返話英輝唔夠大方個句
分左手之後一直唔出聲唔評論我係好欣賞的
就算咁樣出story我覺得無錯喎 我覺得係出聲抗議啫
純粹覺得咁樣逐句都指明係對方唔岩有啲太激動
但唔大方=/=錯
又唔洗講到咩香港對男人好harsh
Yes
如果真係對方做左啲對唔住自己嘅事 而令到分手
加上係網上比啲唔知頭唔知路嘅人話
我覺得為自己講幾句 好正常嘅

如果咁都要比人話唔大方 真係會有啲委屈
但harsh唔harsh呢樣嘢 就唔關男定女事
唔好再搞鳩人啦
人哋講到咁白 仲blame人講啲唔講啲
如果女方有錯 男方無錯 而一路都比人blame男方
想講個心理壓力好大好辛苦的
都啱 可能個story語氣令我有呢種感覺
但覺得為自己發聲係無問題的
羊爸都個個judge啦
啱啱先發現雪嬸delete哂IG Info box
唔知係咪會收皮呢
咁起碼我無judge過羊爸先 本身呢度既宗旨唔係針對d品行差或者呃人kol咩
最近幾十個po都追哂但無乜點留過言 宜加變到淨係係到評判人地既感情事 再唔係就係是但貼d唔知邊到黎既茄喱啡出黎笑柒人地個樣 反而真係呃人既就無人討論
仲有總之住邊都唔算有錢
一定要半山先係有錢
好多年前向d2市集撞過佢地,嗰陣咁啱 suenn 男友(aka而家老公)同heyman 男友嚟咗,咁suenn 一pair就同heyman 3個出左去

剩番阿煌同heyman 個frd (好似叫rxxxxx) ,兩個向到睇檔,點知佢地睇緊檔無耐,已經留意到呢兩條友啲眼神怪怪地,傾傾下個阿煌仲要拍左下個女仔個頭,好似摸狗仔咁樣,條女又勁受落

嗰下我係呆撚左,對自己女友嘅閨蜜咁做會否太over,仲要成個市集好L多人睇住,但成程都係互flirt 個種對望,直到heyman 佢地番黎

呢幕隔左咁多年都仲好記憶猶新,一直都對佢地呢pair 好有保留,鏡頭前睇落好sweet 但實際係點真係佢地先知

利申點解我咁清楚,因為我都係店主之一,完全目擊到哂過程

佢細妹冇肥到 同當年一樣咁靚
反觀ngtsoipui變咗肥婆p圖怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞