英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據 (2)

268 回覆
22 Like 36 Dislike
有冇check過65歲以上流感死亡率幾多?
我諗而家係希望後生打針就算中左傳染力都可以減低
咁樣傳比老人家的機會會細D
今晚開OT?

有補水?
賭輸左會死,賭贏左無錢收。
我就唔明點解咁撚on9會走去賭。
你老人如果驚點解唔自己打,打完之後mortality rate 得0.065%咋喎,點解要其他人打黎保溫護你?
見你咁可憐不斷spam,就正經答下你,omicron死亡率0.65%一來相對流感唔算細,二來由於傳播力超神個基數可以好大,根據官方紀錄,2018年英國全年感冒+肺炎死1223人,2019年全年死1558人
https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/influenzadeathsin20182019and2020

英國今年一月份有280萬covid case死5500人,係一個月5500。
我係你就唔好再whore嗰條爛post。
請問唔打針,老人家有咩其他方法保命?
有嘅話我都會叫佢哋唔好去打針。
//希望後生打針就算中左傳染力都可以減低//屌 希望
乜咁唔scientific啊
都唔知有冇data justify下呢個希望
0.65%風險算唔算算唔算細幾時由你定義

個數個風險大小係由當事人判斷,我就覺得中左0.65%mortality rate冇乜威脅。

我係你就縮返老母閪先

冇打針死亡率高10倍,好驚

原來10倍之後係得0.65%,仲要未乘感染機率

[引戰PO]反苗撚入黎
https://lih.kg/2874436
你地咁認真答佢
又係你問我0.65%相比流感死亡率點比,我有禮貌用data答下你啫,你做乜咁激動?
我都叫家中長者唔好打針

少D出街 別無他法

我話你知 你係真心孝順 就更不應叫佢地打

要打自己去打(自己承擔返責任 因工作而打係好無奈) 少D去浦 回家即沖涼

其實隻毒都唔係咁勁 唔好信呢個不斷講大話的正苦

打咗亦唔見得唔中 無用的事點做都唔會有用
用另一角度講,高過流感咁又點 0.65% mortality rate我唔覺worth打一支副作用不明朗既針

冇打針死亡率高10倍,好驚

原來10倍之後係得0.65%,仲要未乘感染機率

[引戰PO]反苗撚入黎
https://lih.kg/2874436
你自己都唔肯打,點解要我打去保護你
我唔反對打針

但大前提自願 唔係用剝奪人權利而逼人打針

事實上 打針死咗的人已不計其數 但呢個濕鳩正苦 有無一單肯賠?

答案係

數據係佢度 佢點操控都得 所以佢講咩你都唔好信 先用自己個腦諗諗先
就算信 都只能信住先 對支共和港共 永遠要用最卑鄙的心腸嚟睇佢地

我就好簡單 我認同英國美國制度 但佢地逼人打針我一樣反對 因為我係由常識去做決定 而唔係好似今日班權貴事事以偽科學呃人 實際用政治和私利決定 佢地連剝奪人選舉權同投票權都可指鹿為馬為「完善」 今日所有所謂防疫只係為實現腐敗專制獨裁及監控所有人言行為目的 仲信佢地講就真係要驗腦
又開工啦

因住外判公司走數

我話你知 正苦外判 好多時會走D員工數

返去問清楚 以免白做
睇乜?65歲以上冇打流感針既mortality rate喎
點justify?abosulte number高10倍就justify到?

如果有隻病變種由1千萬人有1個死變左1千萬人有100個死absolute number升左100倍添,咁係咪justify到隻病好危險
你地都講,100人有100種諗法,點解同你觀點唔同就一定係五毛PR?一定係收咗錢先會同你唔同睇法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞