Sony用36億美元收購Bungie

281 回覆
5 Like 54 Dislike
Bungie 有冇依個能力拭目以待不論Bungie定AB依兩單收購元睇好長線下,起碼3,4年後先有啲成果
M$志不在XBox

計落COD俾PS獨佔
係好搵過俾Xbox獨佔
車槍球
Sony 仲叫有架車
SIE冇左吉田秀平後越來越廢
咁既垃圾公司都收購
成日覺得果啲多人副本無fd 玩既話
好難組隊入
入到又要查一大堆攻略

同埋唔覺佢有娛樂性
純粹刷裝

係差好L遠
岩牙, 買埋老任仲好
我講過好多次

除非改到排到入去知咩地圖先可以揀用咩英,而唔係你排隊果時揀英>系統俾對手你跟住開始loading,然後出地圖

根本唔會搞到而家咁樣,普通玩家唔玩,電競又做唔起
出係ps5 pro到都無用啦
連ps5都買唔到
我睇返新聞 佢早係4月已經同Bungie傾緊 仲夾份開間Firewalk Studio 嗰陣未知Microsoft會收購Activision

類似咁
試過Destiny2 Bungie不了
閪霸個地圖問題連ptt 班鄉民都有屌埋一份
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1627872155.A.038.html
跟住聽日會話巨硬被索大大收購
ms買blizzard activation主要都係抗衡apple
mac gaming都掂既話, windows就收得檔, 主機根本係其次
但個新聞主要講 收購Bungie唔係突然走去收購 係一早部署咗咁做 點解會係知道Microsoft收購Activision先亂咁買?

之前tga創辦人講微軟收購動視暴雪果時講其他潛在收購公司比人參考,世嘉剛剛好36億美金市值,冇理據一尾係到話人鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞