Sony用36億美元收購Bungie

281 回覆
5 Like 54 Dislike
準備睇Sony股價又升
Halo 同 Destiny 差太遠啦,感覺似L4D2 對B4B咁,明明係精神續作但係做唔翻以前水平

就算不及當年都未至於買垃圾啦
啲人又唔睇吓Halo冇咗Bungie變到點樣垃圾屎
延期大作Infinite 推到氣咳都推唔爆一個Post
其實呢個post都冇咩人話垃圾
係講值唔值
Bungie大不如前
買capcom仲好啦
咁我又唔覺得垃圾,Halo 最吸引嘅地方係佢嘅世界觀等同Star War級數再加上當年Halo 喺主機FPS遊戲上有好多革命性創新,種種加埋先成為傳奇。Destiny 冇嗰種革命性創新,所以先顯得平平淡淡。

Sony 收購之後最好就係Destiny以外再整一個新FPS IP,如果唔係單靠Destiny仍然冇辦法抗衡功力大不如前但係仍然人氣高昂嘅Halo

你講到Infinite我就真係嬲嬲地,隻遊戲根基打得唔錯但係好明顯係一隻半製成品,然後一大堆玩家居然仍然捧到上天
EA要買都係MS買先啦
話晒XGP包EA play

應該就冇一大堆玩家捧Infinite嘅
唔係點會連一個Post都推唔爆
咁就當反擊左既話有啲略嫌不足喎
Halo 喺亞洲名氣一般,外國Reddit Twitter Youtube一大堆吹捧
方向唔同啦
sony不嬲都只會買啲公司仔/workshop仔返黎再培養
ms就一買就買大廠貪佢有現成嘅
Halo fans
個場景好悶 一式一樣 成日爬塔
日日玩一兩鋪多人就算
不過咁樣收購都好,有返以前360 vs PS3嗰種氣勢,好記得當年兩邊都百花齊放爭奪得好激烈。上一代最無聊,PS4大勝之後越嚟越懶惰而XB One直頭自暴自棄
+1

好彩佢多人模式免費,如果唔係會係另一隻Battlefront 2

呢一集唯一令我覺得開心就係將45集個垃圾設定垃圾劇情全部掃入垃圾桶

343能夠將舊作經典嘅關卡設計轉化做Ubi類嘅罐頭都算係一種能力嚟嘅
最好笑係見過啲捧Infinite嘅好意思去踩對馬同Horizon係罐頭Game
用幾十億 搵班鬼佬重制d 日本IP 舊作 一定抵過 買bungie

呢d老牌歐美廠 出黎出去 都係咁

成班pc mod 撚 仲勁過佢地
買Bungie應該係想夾埋一齊做新槍Game姐
同埋話除咗Bungie之外應該重有啲廠傾緊
睇吓會唔會再買多啲廠仔慢慢培養
日廠駛乜俾錢買丫, 自己人圍威喂開句聲俾少少錢就肯獨佔 (暫時都仲係)
技術又唔係好過人, 又一直拎 D 舊 IP 炒下冷飯出下續集就算,
仲要愈黎愈偏向手機 game,
唔明D人做乜咁想 sony 買日廠
日廠我淨返三間會玩

Capcom formsoft square enix

計埋老任就第四間
其實買konami最好成埋IP唔用等緊比sony重整
不過sony行歐化,要做美企要左膠大愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞