Sony用36億美元收購Bungie

281 回覆
5 Like 54 Dislike
知唔知滯銷點解
Google下先
我反罪大都唔好咁撚柒講d錯既野
買左寶可夢畀狗源賺未
出咗連登冇人知要罷狗源
d黃店好鍾意ig story貼行貨game出嚟

一樣貨品如何滯銷又同時出現炒價
要遊戲店咁樣罷藍嘢,其實同叫佢哋執撚咗間舖冇乜分別
一早有 Sorry 過埋保養啦
唔係遊戲店
係餐廳
深黃
我只係想講
連登is not real life
返工d同事會唔會同你罷食藍店
Bungie得destiny
咪就係太多人買先會有人抄
個人睇法,唔強迫人點做
我覺得黃店餐廳隻game係響黃遊戲店買都ok啦
真係朋友嘅我會要求幫襯黃店
同事就難講,唔熟就唔搞依啲啦
其實連登仔知唔知天命係其中近呢幾年大熱既fps.game
人地既市場係起歐洲
佢唔單單係槍game仲有解迷而且難玩
係好game廠黎
Sony都放棄日系驚啦
啲人玩日系驚都去哂任地獄
唔係sony放棄日game
而係sony要收購日廠要過日本政府
而且佢地本身合作開
講放棄日系係因為收咗Japan studio 皮
如果吹雞會歸隊嘅就無必要買啦 總之有號召力嘅大作買亞洲獨佔咪得 況且唔係間間遊戲廠商都有中文翻譯團隊 啲廠商整game嘅同時一齊參與翻譯已經幫唔少忙 多數都會肯簽限時獨佔
console 多人玩
但係電競呢啲昆水嘢係PC 天下
邊度三大? 得兩大
實際唔止 呢啲遊戲產業 Goodwill 好高
對馬戰鬼咪日系囉
其實你知唔知Bungie只係的得一個IP
仲不斷同發行商鬧不和
會轉死性同Sony有長久合作關係?

Bethesda 抵買好多
又上古又Fallout
動視暴雪更加唔洗講
個影響力係PC遊戲界都算係最大

人地買晒皇馬鏝城
你買隊垃圾曼聯 連年青人同屈福特都唔夠打 買黎係咪抵俾人笑
會呀

除非你份工係警察啦
講返今次主角 Destiny 2

Destiny 2's player base and sales

Destiny 2 is estimated to have a player base of 38.8 million players. It is the second most popular MMO of all time, second only to World of Warcraft. It also boasts a respectable average of around 700 thousand daily users. For a game released in 2017, Destiny 2 performs extremely well. Of those 38.8 million players, 39 percent of all players play the game on Steam. PlayStation hosts the most players on consoles with a substantial 38 percent of the player base. That leaves Xbox consoles with 22 percent of the player base and Stadia players who make up the final one percent.

PS 38 %
Steam 39%
Xbox 22%
Stadia 1%

咁 PC係單一最大平台

M$ 講緊係PC + Xbox 嘅XGP生態
我當只有一半PC Steam嘅玩家會接受XGP
咁個綜合市場已經係大過PS自己

仲要Xbox呢邊搞crossplay同低訂閱費做大個餅

主機都有Mouse keyboard support 又可以同PC一齊排 ranking
Xbox 唔會變自閉仔
日廠 無論邊一行 最多比外資入股 唔會買斷既 ,

好似車廠咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞