Sony用36億美元收購Bungie

281 回覆
5 Like 54 Dislike
Sony都就嚟俾人淘汰,整電話唔得,電影唔掂,相機廢,電視垃圾,遊戲機滯銷
我見你都好勤力呀 日日吹奏XGP 又吹到2500萬人訂閱點點點
得啦得啦 你Microsoft勁晒 遊戲界你玩晒 得未?
成日拎政府黎擋
實情人地日本大廠好多都家族生意點會賣
買唔到係因為政府唔比咋
我見唔到你有幾成熟 一見到狙擊SONY嘅機會 你好不違餘力 次次都見到你 本身都費事同你嘈 你出面吠咁耐都無出聲 但你一嚟話指住我乜傻鳩又盛
仲有SJW嘛
唔明$ony點解唔加錢買起Ubug?
因為真係會俾人笑買垃圾
我哋成日笑Ubi多bug啫但係佢整地圖嘅功力真係一流,assistant creed 口碑近幾代都會回暖緊,要講垃圾Bandai贏佢十條街
因為收購前MS最強嘅工作室本身已經係一個反擊信號,同時Bungie 整FPS嘅功力可以填補Sony係呢個範疇嘅弱勢,FPS對於北美市場有極大影響,Sony 要阻止 MS 重奪北美嘅話FPS競爭係走唔甩
間嘢走晒人買嚟把鬼,到手仲要煩點搞返起堆ip
我現金個point錯 但嗰位巴打列出嚟條數 410億總流動資產 其實都仲係夠買EA嗰喎 370億 都仲叫有淨 但正常佢唔會咁做啫
OK 唔想拗 我錯晒
唔係買起m$ 咩?
諗起take 2用127億買Zynga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞