Sony用36億美元收購Bungie

281 回覆
5 Like 54 Dislike
Killzone 當年稱為halo殺手

只有自己先可以打敗自己
M$買完cod會照出係PS
Sony買多數Ps獨佔
再隔一排先俾上PC
咪鳩噏啦SE何德何能會畀政府干涉
SONY用現金買起成間EA都仲得啦 更何況Battlefield 但買EA就真係好無謂 成日專出垃圾 仲要長期成日劈價 利潤都低
世嘉值錢全部廿年前retro 嘢

師兄你認真咩
sony上季流動資產(唔係現金)先41b
ea市值起碼37.52b喎

另外呢個係微軟既流動資產

張圖係咪太睇少日廠啲IP定係鬼佬淨係識嗰少少日系IP
咁幅圖係外國人整
重視番外國既廠都合理ah
姐係亞洲玩家都重視日廠咁
有玩destiny2 嘅都知bungie越做越退步
pve完全零新意,見咩勁就nerf咩
pvp meta一嚿屎咁
好老實講就算俾翻bungie做halo都幾肯定做唔翻以前三部曲個水準
分分鐘仲差過而家halo infinite
destiny2多人玩係真,我都係其中一個又要屌又要玩嘅傻仔
但用36億買bungie就真係仲傻仔
有game都冇用 都抽唔到機
聽人講
Sony背後個集團買起成間微軟都得
千其唔好買起fs

唔想見到啲左膠野係度
其實買bungie絕對正路過買blizzard先唔係講少,後者班自我膨脹老屎忽領導層+腐化到入骨既班底應該幾多錢都蝕得出
佢響上個講m$收購嘅post已經俾人用財報駁到一橦都冇
而家新post當冇事又再護舤,好難當佢認真
Bungie獨立左之後,Halo同Bungie都大不如前,Destiny 2口碑唔差但係完全無辦法同以前自己整嘅Halo 比
Sony正正係缺乏FPS
你就識話我淨係護航 狂踩無錢班友你有出聲?
Bungie 如果做得返forsaken 時期既大raid :Last Wish既水準就值既
之後啲raid越整越短、邊啲勁就nerf
Telesto bug 足全season

Bungie整嘅Reach啲軟膠就吹到天上有地下無
而家間廠俾Sony買咗就突然變到買垃圾
Sony 而家都唔重視日驚,跟m記玩美game.明明自己d 日驚先最好玩。sony就算收皮都係自己攞黎
殺乜手,當然我記得Halo Reach 同Killzone 只係差一年左右,兩隻都玩過,reach完全撳住killzone 3屌打 Killzone 3 其實做得幾好,只係全盛時期嘅Bungie 太強
Killzone 3 我覺得幾好,點解PS4就唔見咗蹤影?
邊係同一批人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞