Sony用36億美元收購Bungie

281 回覆
5 Like 54 Dislike
無錯
即使間公司肯,政府都唔會批
Destiny 2 喺歐美其實算係受歡迎,只不過好多人硬係要同Halo比較
以前玩過,個人覺得佢啲副本幾好玩,
一個玩得差累全家嗰啲,唔係單純用裝備可以夾硬過嗰啲,
不過香港的確係組人一齊玩,同刷裝又係幾煩
https://twitter.com/DirectFeedGames/status/1488307286485393409
唔知係咪真 係既話sony就做左埋單毒撚
共雪食老本都有排玩
Sega Sammy 好多業務係同Sony / MS. 無關,例如攪賭場。
咁日廠輝煌個時代過去左,反而MS 點解無AOE 同模擬飛行兩大IP。
柏青哥都好好賺,當年Sammy 應該係睇中Sega 開發街機能力可以用黎開發柏青哥/角子老虎機。
AOE最原本Team人一早解散左
今集係外包比Relic
有錢唔駛玩育成
MS 燒咁多錢都搶唔到日本個地盤,所以唔驚。
無計,微軟真係好有錢,你諗下係PS5 一入Game 就見到個田字,索粉心情會係點。
Sony 辛辛苦苦賣CMOS ,俾你SCE 一炮過買左EA ,攪到無錢攻關下一代技術,你估Sony 董事會肯唔肯?
仲有CMOS
連自己間MOL 都保唔住要日本政府出手拉NYK 同 K Line 落合併,你諗下三井住友仲有幾多錢先。
大佬,你係打工,你揀出去朝不保夕定係MS 月月打簿有錢入先。
Bungie 用Halo 贖身自己出走MS ,班底好多留左係343 。
主機同PC 都係XBOX 都係MS 。
咁MS 重製都算係咁,無改到個大方向玩法
同當年Nokia 手法一樣,派木馬。
XSS 二千幾。
Sega Sammy 仲有柏青哥機,你估佢自己無做埋一份咩
元氣有幾多人排隊?
吉野家開咗幾多新分店?
原來真係有人覺得連登=世界
無壽司郎嘅地區可能係嘅 但有壽司郎係附近佢就收晒皮 我諗純粹附近冇得揀啫 有得揀都唔食佢啦

吉野家我見佢摺嘅多 都無乜聽佢講開新舖 先唔同佢講政治 淨係正常牛丼啲牛肉都無多過下午茶牛丼幾多就已經係死罪 畀多一倍價值都咁少牛肉 痴Q線 趁早執啦

以上兩間仲幫襯嘅人唔該去驗腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞