富貴界KOL雪姨大大力踩住基隆茶餐廳黎賣廣告引發負評如潮 2

1001 回覆
1204 Like 23 Dislike
咁既比較邊到fair同appropriate…..你會唔會將奧運金牌選手同小學運動會第一個個比 然後再話小學個個成舊垃圾 不知所謂?
串到… 咁做乜要道歉 理直氣壯d 啦

叫ellen wang啦 支那女黎?
真係忍唔住一講再講。之前因為雪姨的原片已經被刪,所以只透過連登巴打轉述了解,睇埋backup片,只有更加忿怒。

無心之失?原來係設計好晒嘅劇本。

相信好多人同我哋一樣,都會以為只係一次將茶餐廳同酒店放埋一齊評比嘅小失誤,而唔會知道,原來係設計好一段soundbite,踩住基隆為業配賣廣告。

食評照常理係食完再評,如果係收左酒店錢,喺評價過程入面稍有傾斜,都叫可以理解,但刻意設計一個「基隆盤菜髮菜少 ➝賣養髮液廣告」嘅橋段,根本係侮辱觀眾。擺到明就係話比觀眾知,對基隆嘅差評,尤其關於髮菜用料嘅部分,根本唔係真實嘅食後感,而係scripted嘅低劣宣傳手法。

宜家仲諗住刪片就當無左件事!好彩有好多心水清嘅觀眾,願意為基隆仗義發聲。

YouTuber、KOL、網紅,已經不是一兩天的新事物,大家都好清楚出得街嘅說話,一定係諗過度過剪輯過,出左關公就賴條team,呢套已經行唔通。至於咁嘅對白都講得出口,連廣告經紀或者品牌本身都過審,只能夠話,根本就係睇唔起街坊小店,以為我哋無還擊之力。

每日有咁多食評,一定唔少得對黃店嘅差評,最應該自省求進嘅係黃圈自己,但如果係用咁嘅手法去唱衰良心小店,Mee 唔會當睇唔到。

基隆茶餐廳

============
🍲撐基隆盆菜.羊腩煲.雞煲👉 bit.ly/3FRZvzO
=============
📲下載MeeApp meeapp.com/download
王宗堯+mee 都有講
杜汶澤都有係王宗堯到留言
似想做鳩老細
on9又來資格論呀?係唔係要有錢過你先出得聲呀on9
Redispolly

WR 9071 女司機Polly一日內又泊雙黃又Cut實白
https://lih.kg/2819271
似真心膠多啲乜柒都spin去黃藍,條女應該同save hk啲友差唔多智商
雪姨係咪贊助基隆髮菜呀
個價都差幾條街啦,臭閪!
唔好比佢停
屌真係痴線
唔計佢講嘅嘢啱唔啱
佢風頭火勢用公司員工名義出嚟情緒化屌客已經可以炒得
有理據心平氣和屌客冇問題
但係情緒化出POST就證明佢唔係專業人士
佢真係要諗諗仲啱唔啱做呢行
愈爆愈癡線
啲員工係咪好憎佢
睇下邊個lose 囉
死臭雞
無智慧嗰啲先會繼續睇

不如下次拍段片比較茶餐廳同酒店扒房嘅牛扒
幫雪姨做嘢個腦真係得咁上下個所謂解釋冇邏輯可言
而家個問題唔係一定要讚個基隆個盤菜
而係你地搵高級酒店同小店盤菜比較on9之餘仲要踩鳩人冇髮菜,然後再植入廣告成件事肉鳩酸啊

繼續幫雪姨打工啱㗎喇,咪岀黎害人
起碼都要好似次油頭拍車男拍返條片道歉啩
真係ON9 到極點
雪姨睇完白眼反到上外太空

推爆佢

「我地對得住良心去寫依份content」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞