[月經] iOS集中討論區 (194) iOS 15幾時先fix好

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
所以8仔有5年os update都已經係好襟用,即使同6s一齊淘汰
同6上ios11只係第3年os更新已經lag差好遠
啱啱換咗13
原裝個keyboard語音輸入收唔到音定點用唔到
有冇人遇過類似情況?
用唔用到 Siri?
發現口罩face id 眼鏡有霧開唔到
因為1GB同2GB 差異係大過2GB 同3GB

2之後去到4會比較明顯

如果有用SE2/XR應該都感覺到3GB ram 暫時都還可以,同2GB 嘅7/8最大分別應該係彈app頻率,單開一隻app流暢度應該相若
iOS 16 will require the A10 chip as the minimum hardware spec to get the latest features.

即係iPhone 7 打後?
6s肯定收皮,係唔知會唔會收埋7皮

其實一早應該收多啲機皮唔應該拖多幾個OS

依家收皮速度慢咗,下一代機又expect 自己唔會短命過上一代,結果拖長咗個更新週期,對年年買新機嘅人嚟講就會覺得自己部機變化不大
點解個Face ID有時認唔到我個樣
A10 玩到6年已經好勁
同期android 死晒
你去商場既自動感應門de 唔detect 到你啊?
iOS15好多功能有soc限制

到底有哪些功能是限定有A12晶片的機型才能使用呢?
1. FaceTime 的空間音頻
2. FaceTime 上的人像模式
3. 新天氣App 動畫介面
4. 全新的3D地圖
5. AR 導航
6. Live Text
7. 圖片搜尋
8. 語音處理
9. 錢包鑰匙功能
有無師兄開Apple Pay頁面一直話更新中
今次 beta 有冇 d 銀行 app 係開唔到
.X 嘅beta 唔會有問題啦 寫app嗰時好難連細version 都block
我都試咗好幾次 都係唔得
Face ID unlock 好吸引,但如果升咗想落番 15.3 係咪要洗機倒 backup ?
都唔得
應該過兩日去apple問下
Reboot 唔得?

已試左
全部app正常

咁唯有等多兩個禮拜stable 啲嘅beta 先升
咁等多陣先,都唔爭在
得咗 點解我冇諗到reboot
btw 各位新年快樂
14.8 上15.3

好後悔 漏電甘
升埋15.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞