[月經] iOS集中討論區 (194) iOS 15幾時先fix好

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
對AirPods 3唔知點解右邊叉唔到電
大家試過咁?
想要個無咁多bug嘅iOS用
Apple幾時出新色case今次啲色麻麻
有塵?or 未入曬
airpods pro 都試過,俾舊膠kick 住
你清潔完就搞掂咗?
試過抹乾淨入面 試過斷藍牙 都係唔得
跟住忘記裝置再連過 點知而家直情連唔返部電話
係,上次我吹幾下,再抺乾淨就冇事
你似要去搵天才
尋晚同頭先試過幾次都唔得
啱啱再試唔知點解連得返…
連得返之後右邊又叉得返
神神化化咁
想佢快啲patch WebKit 個漏洞
淨係想fix返好bug就算
冇bug就唔升了,廢事又多返bug

真係好想知iOS16佢仲可以出乜如果唔向多工進化
可能首先要由form factor方面著手
之後再用個os配合
最現成就係摺mon
我至少想要個pip咁嘅window mode計數機,順便出返俾iPad

我唔需要full screen calculator iPad更加係咁話
iPad到今冇計數機呢樣嘢真係千古之謎

iPadOS理論上要加係可以有好多嘢加
淨係Mac apps都講咗好多年
不過Apple唔會肯㗎喇
quick note個位應該會變左mini app專用
iPadOS 而家右下角可以拉note app出黎
睇下apple會唔會係呢個位發展落去
連apple watch都有迷你計數機
偏偏iPad就要download第三方app
真係想佢得Split screen
iPad咁大Mon
加埋粒M1
佢如果肯整個計數機app
應該可以整到matlab咁都得
STABLE SOFTWARE STABLE SOFTWARE * N
universal control 幾時先出
我覺得係因為iPad mon大,full screen計數機大大粒掣會好on9
寧願你開iPhone計數機用,iPad開月結單睇

咁大個mon佢又未諗到點整好複雜嘅計數機app去fit返佢/唔想整到好複雜

唯一我諗到最合適嘅方法就是出window計數機嚟多工
split screen應該要淘汰晒啲細ram機
3GB RAM
依家啲third party計數機app;一係彈廣告,一係開app都要等幾秒,根本on9
我睇呢條片話傳緊有:
New home screen interface; more widget; lockscreen widget; always on display; new way to kill apps; car crash detect
https://youtu.be/gtj8weDhEHQ?t=288
calcbot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞