[月經] iOS集中討論區 (194) iOS 15幾時先fix好

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
更新完感覺高hz情況多咗
啱啱再試都係唔得
我都係apple music聽歌之後freeze

iOS 16 流出
mini app應該幾食ram會唔會一次過淘汰晒啲2gb ram
再試多次 我都成功左
會唔會出現我一路都預測嘅

foul 6s-8
留7plus 8plus
iPhone 我會keep1~2年
影響不大

佢搞返好個pro motion就得
我會keep舊機
mini app咪即係classic widget,on9 apple
不過我諗應該只係加某啲api落去,唔會好似today extension咁可以成隻mini game擺落去

mini app搬出home screen大食好多,幾乎係常駐background
都有機會。
或者照support但2GB ram狂彈app
開心使用緊15.4,你地上面所有問題我都唔覺有係用電感覺多左少少
黑色成日見到塵,要成日用濕紙巾
好似iPhone6plus咁,照support但狂彈app,迫換機都ok
ios 15每次update都感覺到用電俾上個version多左少少
係呀屌,搞到我唔敢再更新諗住冇咩特別就留返係15.4
可以,優先使用餘額
https://support.apple.com/zh-hk/HT201359
又唔算迫嘅,始終出咗咁耐
如果要追功能嗰啲用家應該一早換咗機

如果冇要求嗰啲都唔會換
連登load三層留言引言唔彈app唔係基本嘢?你試下拎部1gb ram試下
嗰時啱啱出已經屌緊佢唔加ram啦
有冇巴絲知係咪等一個月左右beta就下放到正式版?
d app食RAM速度越黎越快
可能你會覺得「迫換機」係負面嘅形容
但我上面其實係講「迫換機都ok」,因為我已經無2GB ram嘅機喺手
我更想放棄舊機,iOS提供更多強大嘅新功能
我講「迫換機」係冇「唔襟用」嘅意思

至於1GB ram例子純粹係我當年嘅中伏嘅怨念講緊iOS11已經lag到傻
各取所需,支援五年算係咁

感覺上6同6s差1GB彈app個分別都大,同埋好似iOS11定前後有一代係好難頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞