地產aa憑咩收一個月佣

327 回覆
394 Like 34 Dislike
有經驗律師樓差真係好麻煩又受氣
諗起都想講粗口
好多人以為買賣樓律師真係無野做
所以有咁平搵咁平就算,咪中伏
要搵有經驗做買賣樓啲本地大行,價錢唔會貴好多
係咪因為貪平搵D幾千蚊
我搵間萬零蚊既已經跟得好足,D條款都幫我同對家DEAL,反而對家無佢咁好氣
其實兩睇啦

我買樓個agent 真心好,幫我層樓壓價壓左成60 幾萬,變左當時成個屋苑最低成交價,又幫我搞哂啲立雜野,我唔要佢回啦,家陣層樓升左幾球野

如果佢service 差既我直頭睇完樓搵朋友上去搞啦,一蚊都唔比佢
岩呀 2020年個單黃馮
係平呀, 不過奶晒野呢
係。所以我做法係一日約一間。睇完比清楚堆地址第二間,要佢確保冇重覆

不過我最後搵嗰個aa 佢好好,簽臨約前一直冇比睇樓紙我地簽,大家講個信字。不過呢個都係銷售技巧令我對佢加分吧
法例寫簽名果個 或其代行人 簽租約都要俾佣。細行未必搞你,大行一定攞完地監判決就直上錢責庭。

唔想俾佣最簡單一開頭就咪簽睇樓紙,咪揾AA 自己直接揾 放租嘅業主。 成日都有業主直接放租㗎啦。

唔識人放租,又驚自己揾屋租時俾人呃咪乖乖哋俾錢揾 AA 囉。

教人簽撚完合約之後走數嘅正垃圾,成個強國人咁
你又走數佢又走數,一陣你公司 同你個業主同簽完約又走你數,你ok ? 俾啲合約精神,覺得張約好貴唔抵嘅,直接唔簽咪得攞。
而家係覺得你aa狗既服務 唔值得收加一
好好笑 真係睇狗吠
真係,基本合約精神都無

成班係到諗屎忽野,著數就想拎盡,睇樓前都知人收幾多又要人帶你去睇
明明律師做嘅野多好多,真心唔明aa點解可以收1%佣,閒閒地都5-10萬,而律師樓收得1萬幾千。

成班aa又唔簽睇樓紙,有啲仲無放盤紙,收到樓盤mark到廣告價係上下限20% fake9 d客睇。
唔收佣搵鬼做AA咩?咁撚叻自己買/租業主盤囉
你又知律師樓做嘢多好多?你兩邊都做過晒?

真係咁,點解無點聽過律師轉做aa
d conveyancing executive 要law degree 我都係第一次聽, 唔好講咩考牌. 考牌嗰個係佢老闆咋. 遲d 錢都唔過律師樓手唔該律師樓要減價添呀

AA 走走糴糴, 日曬雨淋, 點都有勞力, 促成生意都要有智有謀.

anyway人人都覺得自己值錢合理嘅
平嘅搵過, decon 都搵過. 其實都係一鳩樣. 只係個clerk 住tee 定著smart causal. 響中環簽定響旺角菜街樓上簽
掉轉頭講, 連登閪係咪淨係識搵d M grade 嘅新入行AA? 我contact 親都係director 級嘅, 通常都好專業喎
二手樓同意唔值1%佣
但新樓我就唔同意你上面所講
因為反正又唔係我俾 關我撚事
你可以諗成發展商臨時請返來嘅員工幫佢sell樓
無新樓又唔洗養呢班人 其實成本上賺咗

利:
不是aa 認同唔值1個月租同1%佣
最好整個gov平台俾業主同客自己搞
俾手續費同稅 就算
唔識電腦嘅 就上去依家個乜鳩地產局到搞
咁樣最好 又唔洗俾人呃 要核實先俾放盤
Hello AA狗 今日係邊條街企?
同叫人唔好搭地鐵一鳩樣
aa狗係咁,扮唔到
你以為自己真係elon musk 呀柒頭?
好多AA都唔值1%
你老味樓都未帶人上嚟睇
就叫我減價
唔係可以唔經aa 直入銷樓處同搵發展商職員買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞