地產aa憑咩收一個月佣

327 回覆
394 Like 34 Dislike
你都岩…仲要試過師爺解讀份契個陣同自己睇都有少少出入….最尾先call 個律師入黎簽,全程見過律師好短時間
租都要傾佣?
我試過買個車位簽正約, 佢執左個青衣灝景灣嘅正約隊比我簽. 唔係我對對個身份證號碼我簽撚左人地份約

不過有連登閪話有律師專責做conveyancing , 你搵師爺做就係你on9 架喇, 叫佢上水介紹d 律師來先啦
我比你撚龜頭有咩所謂? 你最好幫我含埋呀, on 鳩閪

搵返呢d P 牌傻閪叫佢介紹conveyancing律師比你啦
洗撚搵你地買樓咩柒頭,大把發展商plan,業主盤,原來你真係AA狗,行多幾條街拉客啦。著多件衫啊,今日凍
所以就話28hse無大志,齋收廣告費

佢做多少少,推個premium版,收齊盡職審査果堆文件,跟本AA對買家係完全無用

德國真係直接搵業主 / 業主 搵租客
無aa,三個月despoit

日本係禮金+按金.....但通常按金扲唔返/扲返小小
續又要再比禮金
我通常就香港區,新舊都有,都係爭取免佣
要收佣就next
香港人就係太多垃圾,你唔想比,你咪上網揾租盤,直接約業主囉,AA做租盤,你估佢代哂你成個月租咩,可能代十分一到,又要用,又唔比,你先係大種黑衣呀
大撚把AA揀,你唔平我搵第個。你吹咩,我係有錢,但唔撚想俾你賺又唔得?
咁撚巴閉, 自己買地自己起樓住啦柒頭
講咁多,出去拉客啦撚樣,我係鍾意得閒就睇下樓,未夠鐘食飯就睇下,再搵朋友簽睇樓紙,吹漲多謝對號入座啊AA狗。
http://hk80captain.blogspot.com/2014/04/blog-post_6175.html?m=1

Agents有存在既價值,但呢行真係貴,又僧多粥少,做到cheap哂
食屎啦 AA狗
之前美聯隻狗 簽之前呃尻我話仲可以改,點知最後口同鼻拗,比咗1%
好想開名同貼圖
成熟d 啦, 幫AA 講說話就係AA 咩連登閪
咁唔關隻狗事, 係你自己on 柒鳩咋喎

你要dup 人佣, 臨約未簽就要傾, 寫落合約幾多佣就係幾多佣.

大家話AA 係狗, 但連登閪就on99 比狗撚完就嬲鳩隻狗
尋日簽多左個新界嘅車位, 唔洗一球. 業主好似話係孖展補倉要快甩.

佢開120, 我計完數還98萬, AA 話業主最少要100. 我最後還多一口99萬5. (所有數字略有唔同避免起底)

我影左2張支票, 一張落訂10%, 一張90% 支票比AA, 我同AA 講, 要就要, 唔要我就買第個位.

隔左半日, AA話99萬5 ok. 咁著數咁就拿拿聲去簽喇. 簽臨約就發現佢減左業主$5000 佣. 原來佢主動為左促成交易減左對家$5000 佣.

個車位我自用, 我本來想交吉. 但不過租客求我話要租多一個月比佢搵車位. 是但啦, 立多一個月租約, 扣除我17%tax, 淨番嘅錢我比埋個AA.

呢個細行AA 做嘢有經驗真係唔話得, 佢話下次再有筍位再益我咁話

AA 狗可以咬人, 但AA 狗都可以好撚馴服. 比多幾千tips 即刻面口都唔同晒
利申: 幫襯過呢個AA 買賣車位3 次
謝教訓
個地產制度係on99 等大陸幾時打入黎 咁就有優惠
真,上次買樓全程簽野都係個師爺叫我簽,係最尾簽正約一定要有個律師係到先見到個律師一次,仲要簽正約都係因為合約內容規定要律師讀先見到一次,讀完問我有無錯,無錯,簽完個名就又交返俾師爺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞