地產aa憑咩收一個月佣

327 回覆
394 Like 34 Dislike
你都痴撚線
developer俾你呢d AA狗份佣咪又係price in落樓價度
巴打撚到班小學雞冇聲出
人不犯我我不犯人人若犯我10倍奉還就係咁簡單

我唔明做乜個個屌,又唔自己搵,但又喺到負皮
定係負皮嘅係AA狗
點解唔自己起樓?
唔駛比發展商賺
我有個舊同事,買佢層樓果個人就係老公簽睇樓紙,老婆簽臨約,就比間屋邨AA告小額錢債
上月底租左新單位, AA 都算好傾, 又幫得手, 佢話其實都遇過租客或業主想減佣. 有部份AA真係好唔值, 有個直頭同我一齊去到, 開門先知個單位原來裝修緊屌你老母晒我時間
咪係囉,咩都唔好比人賺,自己做哂唔洗益人

去餐廳直頭自己落單入廚房食完自己洗埋餐具等間餐廳唔洗請人你話唔定可以慳返十蚊
俾唔起錢就話人低賤
如果搵到間好嘅樓,又有服務,我唔介意俾佣
餐廳貴唔緊要,好食就得
但你又死要入去食,又嫌人貴又唔想俾錢
有錢買樓又唔想俾佣,Cheap過狗
咩乜鳩都唔使做
捱返嚟㗎
成班爛仔但著住西裝担住枝煙
喺新盤地盤門口截車追車搵人睇樓
唔係個個都捱得住
所以留得低嘅都係精英
有AA講過
租樓記得講價,幾百都講吓
唔講價AA同業主都會覺得你有古怪
你咁叻點解唔繞過AA 直接同發展商洽購? 有本事成棟買斷佢, 咪唔撚洗經AA 囉

點解你唔咁做呀? 因為你窮呀, 你樣衰呀, 成個乞兒咁呀. 望下自己連買一格都無錢要問人借錢呀, 同人講條件你好唔撚好笑呀?
睇完去第二間aa同佢講想租呢個盤但唔比佣囉
橫掂連登仔乞衣開
部分小型as通常費事煩,唔會追
大型aa一定追,佢哋有人負責check
之前有fd試過,唔係兩公婆,係親戚都check到
最後同律師傾過,可以打官司,好貴,俾佣都冇咁貴
🤣🤣🤣🤣🤣
租約喎,租約唔會咁樣check 吧?

利申,做過地產公司秘書 真係未聽過住
其實公司佔大部份 不過高樓價下 AA個份都唔錯
有D AA好盡責 有D好垃圾
有朋友 屋企人有個AA 成日搵到D荀盤 介紹佢屋企人投資
真係好撚抵
租過幾次都冇聽過, 學到野 不過甜細單位, 有時覺得差果幾百又做唔到D 咩, 如果個AA係我面前起碼都扮到好落力講價既話, 我都廢事壓人價.
同埋我想講, 先唔討論AA值唔值收呢個價, 但唔好諗住細地產講到自己專做街坊生意就一定好好. 我自己遇到既情況就係, 細行AA 好唔積極; 兩間大行其中一間AA 對手頭D 盤都唔熟; 另一間就咁岩搵到個好幫得手.
所以個AA值唔值其實好講緣份.
盡責果啲咪抵俾佣囉
唔盡責一蚊我都嫌俾得多
就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞