[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(52) (重開)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
因為我仲有一對喇叭 同 headphone amp, 如果可以既話, 用晒後面兩組output 駁, 但因為兩件野都係得RCA 頭, 所以諗緊XLR 轉RCA線

可唔可以咁駁架...
應該會有聲 不過唔建議 xlr轉rca可能會損害線路
I see
咁用xlr 轉RCA 係可以將你部dac個xlr line out 出RCA
前題係唔好用4 pin xlr 轉RCA, 4pin xlr 冇ground, 會出事
所以一定要用xlr line out
雙xlr headphone out 都唔好用,只用xlr line out
點解
應該雙xlr headphone out 都冇做grounding?佢用雙3pin xlr都係得L+ L- R+ R-
我估
純銅都係咁?
差唔多
準確d係我地唔知個3 pin xlr phone out 有冇駁ground,冇駁就唔會有聲
如果部機有駁就用得
xlr line out就一定有ground
試下煲?
咁畀啲時間佢,或者用返原廠線
隻ADI-2 後面個XLR 寫住line out, 係咪即係可以用XLR to RCA 線呢
可以
adi2 dac rca 同xlr可以同時出,不過volume 就一齊校
有時間試下
多謝晒打手巴~~!
Hi-x65

仲以為講Hi-x60
想快就去黃金買個sata to usb 線
https://www.amazon.co.jp/%E3%82%B5%E3%83%B3%E3%83%AF%E3%82%B5%E3%83%97%E3%83%A9%E3%82%A4-USB-CVIDE3-SATA-USB3-0%E5%A4%89%E6%8F%9B%E3%82%B1%E3%83%BC%E3%83%96%E3%83%AB-0-8m/dp/B004QZBB12
唔清楚有冇分光碟機用定HDD用,唔知都買個最平試下先

下一步就正式買個RP-EC5-U3AI
屌,又心郁郁想買條平衡線俾 D7200

雙3.5mm - 4.4mm/4pin xlr 有冇推介
Bispa清
用緊邊部平衡amp
p750 mk2係咪斷晒貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞