[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(52) (重開)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
個人喜好姐 無得講
冇試過6xx 但係有ananda
對野幾清下 聽啲mastering差嘅acg 歌會有啲辛苦
啲 s sh f 聲好出 同埋啲鈸嘅聲有啲貼耳
低音量好少 但係嚟得快去得快同埋潛得幾落下 呢樣我反而中意sundara 個做法 冇咁快但係量多啲啲
聽鼓聲會開心啲
中音冇6xx 咁厚
instrument separation 係做得幾好 但係有時聽啲多樂器嘅acg 歌會有啲啲亂 你話聽交響樂個陣就冇呢個問題
同埋對野好講sealing 一seal 得唔好會冇bass + 尖聲
如果你係聽啲日系歌多又想試planar 我會推你買sundara 甚至he400se
個人應該sundara好過ananda 聲音佩戴都係
好睇你聽咩
sound track 純音樂 交響樂個啲我覺得ananda 會好啲
但係sundara 雜食好多 你用佢播咩都會有唔錯嘅效果
仆街自膠咗
佢係out of stock
我係pre-order咗,要2月頭先有貨
太心急冇好事
呢隻我google 完都唔係好似咩牌子
巴打用咩機夾
zen dac + zen can
下次搵舖頭試下先, thx
Yamaha mt7w有冇人用過
見tomlee 減緊價
諗緊佢定hi-x15
已經有hi-x55 koss pp
近排想買多隻
Koss pp 有隻有mic
Try try佢?
巴打諗住用黎打fps?
pro版 仲係akm
電腦通常用唔到手機mic
可以留意一個軟件叫Dolby access
Windows store有
我用緊pp打apex
冇virtual 7.1 係會差D(雖然有都係咁垃圾)
Dolby access就改善左尼樣野
個D咩精準定位就係用模擬聲道做
如果對AKG K1000 有興趣Review33 有對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞