果汁健康算唔算係世紀健康大騙局?

318 回覆
999 Like 26 Dislike
呢類高糖零澱粉減肥法 , 反彈果下會令人永久放棄減肥
一定會反彈啦
有咩可能成世飲果汁
而佢依家一樣好肥
你講魚油丸做咩
講緊魚油係好定唔好

無人叫你食腩食到夠數
真 飲完zero果1日個人會易餓左
上網睇話你條脷呃自己食左糖 但個身體search唔到有 就會發訊號叫你食野補返糖

飲果支野係冇糖 但你餓之後食多餐 又係吸收返糖
其實要嘅係同食物建立健康關係
要令自己接受飲食係生活一部份,好似呼吸心跳性愛咁
而唔係每次都執行過於嚴格嘅餐單再完成之後就徹底忘記控制飲食
健唔健康明明係指你個人
關果汁咩事
水夠健康咁你一日飲十加侖
唔好話七仔超市嗰啲啦,你自己拎個生果搾日日咁飲咁多果糖都仆街啦
有個台灣YouTuber係咁吹奏Vitamix blender, 話打出嚟最幼滑又保留到蔬果嘅營養, 有冇人研究過?
睇目的 , 如果為左快速吸收大量蛋白質 , 咁講其實無錯
我老母話好得。

我同佢講:緊係得喇,平時你撚會1餐食5種蔬菜,食5青汁你起碼可以令自己營養多元化,咁緊係得架。
人肉搾汁機
算 勁高糖分 我直接食唔得
仲要信到十足
有時同啲同事講叫佢哋減肥怕肥就飲少啲俾佢哋屌返轉頭
淨係記得有個純素youtuber 飲呢啲smoothies 飲到停經
然後聽營養師建議食返魚之後俾人踢爆佢唔係真純素撚
如果要吸收蛋白質點解唔食肉?
其實係咩黎?
其實年紀大左 , 蛋白質應該吸收番多啲 , 澱粉食少啲
一劑五青汁大概有 20g 蛋白質 , 其實都啱啲老野飲
我都覺我老母肌肉量唔夠,佢太揀肉擇食,我已經教佢日日做深蹲,但見佢d肌肉量都唔升
果汁糖份其實同可樂差不多. 但問題係果糖淨係肝先消耗到, 先至有問題.
買啲 casein 蛋白粉佢飲 , 簡單過食肉
佢已經日日1杯奶

可能係深蹲強度唔夠掛,佢無加重量俾自己
老左關節會老化 , 唔好玩咁重啦

盡量一個動作郁最多肌肉
腎虧就唔好出嚟柒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞