雙失廢青從0(+5)開始自學python

288 回覆
240 Like 26 Dislike
開左個tg 自學channel 放資源 好多資源都睇唔明睇唔曬https://t.me/systemengineeringselfstudy
支牛有 但要比錢
我day0開始學perl
Day24
頂佢個肺垃圾大陸野
樓豬極度傷心
話說樓豬條充電線爛左以後即刻落旺角電腦廣場買新既
個sale屎阿叔話:死毒撚你呢隻係gaming火牛黎 普通火力唔夠力推 你一係去牙石專賣店訂一係你自己上網搵啦

咁樓豬就on99咁上網google個型號諗住自己訂啦
amazon:50美金
支寶:200人仔
咁經過我精密既計算下咁我當然選擇左支寶

對唔住 我錯了 我好l後悔

佢本身送貨已經一拖再拖 拖到2046
咁我今日滿心歡喜收到msg可以去收貨了

佢 發 錯 貨 比 我

下面係樓豬我既火牛 上面係佢發既 頂佢個肺連個pin都唔同size

樓豬我好後悔

樓豬唔再用大陸野了

樓豬好掛住電腦入面堆av

樓豬既更新計劃又要再走多陣數

btw 用手機打長文仲要改大細改色好麻煩
樓豬灰到連meme圖都唔想搵了
用蘋果啦
蘋果無得打機
想搭單問下, 點樣計到係20?

冇咗list stuff 嗰陣
我知道答案係21
1+2+3+4+5+6=21

因為你set左stuff[0]=0
前面個2又係點?
因為[0]本身係1 但你define左改左佢做0
如果再唔明既你print(stuff)出黎就明了
binary search 就更係唔洗啦,但 algorithm 係要數底,只係要求冇咁高姐,一般黎講 ug 嘅 probability 同埋 discrete maths 就好夠
裏面乜鬼framework都有,梗係學唔哂
我有數底都唔get dynamic programming
因為冇乜幫助,又唔係 continuous time
Dp。首先要認到有 optimal substructure 同 overlapping subproblem,但點認得出除咗 classical example 真係靠自己多啲練習同睇書,冇捷徑
睇黎無
樓主試下跟head first python
跟YouTube Video好難學 好無系統
唔容易
樓豬勁到癲
有電腦用再算
留名
識講鳩野加自嘲係成為成功programmer 嘅第一步
點解唔去原廠買
Amazon分分鐘都淘老母 係可以退貨咁
支持樓主!
我都係自學左一年 Algo trade 共挽之!
宜家自學緊c++

可以上udemy 買course
IB 有免費api,學之前要學左基本concept
例如oop, restful api, web socket, etc
Finance concepts 都要有
佢個網有好詳細既documentation
有電腦用未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞