著名女性鋼琴頻道,即將暫停運作

474 回覆
312 Like 33 Dislike
佢嘅身材真係超級正….
估唔到呢D垃圾都有支持者,物以類聚…
其實聽動漫歌都難分到水準係AT,LT嗰啲啦?全部都自己arrangement
我估有批評者講到咁差個原因都係因為覺得佢賣弄身材 咁音樂同藝術都叫相關 所以對批評者黎講 可能佢其實同啲賣相/PTGF 其實係無分別
所以其實兩者都可以理解嘅 無乜好講 但係你問我 我有時都會覺得幾傷心 就好似技術向嘅反而好少人睇 證明呢個世界好多男人真係用下體諗野
聽得出喇 例如好似animenz 嘅unravel 我身邊好多LTCL人彈呢首都彈得好辛苦 雖然通常AT LT FT係以classical 黎做標準 不過都大概有個感覺可以捉嘅 我覺得
而Pan 同ru piano 嘅arrangement 好老實講句 5-8級都有能力彈到佢地啲pieces
明明件事個重點係YT版權
就係要拉埋技術/賣身材黎講
其實一首歌既難度同首歌係咩歌冇關係, 而係睇你加入去既其他聲道有幾複雜

比個簡單既例子你, 睇一睇就明: https://www.youtube.com/watch?v=4Ul5_72pxWk
人地賣得起,又唔見其他做一樣野既女彈得起?
你係勁既咪試下拎個屎忽出黎賣睇吓有冇人受?
佢彈得差就一定唔係
但絕對唔係你講既好好
簡單複雜化
條友真係弱撚智
人類公敵
好似流行音樂咁 最受歡迎嘅都未必係最有技術最好聽

不過好可惜youtube演算法+觀眾市場下
即使彈得好好編曲又正 如果更新頻率低又無其他額外吸引之處 view數都係會低
慢慢降低創作者嘅動力
邊part有av睇 定係著得少布就係拍Av?
所以有人不憤睇唔過眼其實都唔難理解 就好似啲人屌尻content farm咁
關你撚事咩, 擺明就係睇身材喇,你做乜鳩
講下又唔得阿 阻你睇波?
關你撚事咩死毒撚
我講下又唔得阿 阻你聽琴聲?
聽都唔撚聽佢啦 你反而屌我 我講佢抵死炸
你講埋我果份?你死全家未
乜都唔洗做 著少d對譜彈就咁多view
依家講句bam左抵死都俾人屌
有無玻璃心到咁,講兩句就話人屌你,仲要人死全家

岩岩放出來?
日本反而好撚勁果d最多先百幾萬sub
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞