著名女性鋼琴頻道,即將暫停運作

474 回覆
312 Like 33 Dislike
我係覺得擺份譜出黎明顯係唔熟/冇信心
有咩唔肯定/唔記得都可以睇譜
你係拍片搵食既話,比少少誠意背左佢啦
利申:我彈琴有睇譜既,戴定頭盔先
陣間啲人屌我自己彈琴都冇背譜
其實係幾有心機既 識上色添
啱呀,其實佢都好清楚自己賣緊乜呀,啲觀眾又好清楚自己睇緊乜喎
同埋佢對自己身材有自信,點解唔可以show出黎?
所以我真係完全唔明上面咁激動做乜
賺夠啦
明明無睇開大波妹賣波,YouTube 都推介呢條女,但論cover 嚟講,又冇乜特色,除左賣肉
我以前都有學過 背譜真係要花好多時間
正常8級以上 一路聽住一路睇譜 幾日已經彈到哂
算啦 睇波就大大方方認左佢啦 又要扮晒有內涵唔係淨係欣賞人哋肉體 唔知你乜撚嘢邏輯,一定要識煮餸先可以批評人哋煮得唔好食?得閒睇下其他彈琴YouTuber,animenz嗰啲啦,你就知道佢究竟彈得有幾普通
最嬲係marasy8呢啲好野,view仲少過pan piano呢啲channel
古典音樂個啲都算,當冇乜人聽
但大家都係anime,個個走去睇波,痴撚線
好撚低質
一陣酸味
唔撚係女, 就係溝唔到女

件事重點係YT處理手法同俾人屈
一個垃圾回覆就引開話題錯撚晒focus
https://www.youtube.com/watch?v=z4AeoAWGJBw

自己嘅歌都比人copystrike
兒登係咁
乜錯哂focus 我係唔抵得佢多過日本班勁人
話佢抵死我又冇賺 相反你地冇波睇炸
對我地呢d真係聽開anime 黎講 冇特別野
純粹講返聲抵死都唔得阿?
國安阿?
其實睇得多是但一個就自然有機會彈其他個D 出黎
好似仲係Ru抄鳩佢, 有一排係Pan cos咩Ru即抄
其實youtube點決定版權誰屬?
我其實都係咁睇 我覺得抵死呢樣野係我本身係真係聽歌
佢地反而屌鳩我酸 我都唔知酸乜 我又冇錢賺既
我係唔抵得佢咁樣都多sub過班勁既
反正佢ban唔ban 對我冇影響 ban左純粹抵死
真,上網搵琴譜
搵到animenz rearrange 既譜
好撚柒難彈
Pan piano都係搵份基本既譜彈,仲要睇譜
照上面講, 應該係AI ban撚左先算.
之後先慢慢人手同你check是咪真係違返版權.
cos 就好似ru cos先 不過果排2個係咁出片 都知咩事
其實佢咁樣開到條路搵到食,都係欣賞佢既
但我唔覺得呢種音樂風氣係好事
特別係好多彈得勁既人啲view少佢勁多
咁會造成惡性循環
真 明賣鹹濕好過一班臭雞做雞仲要拎貞節牌坊 假過閪咁
會好d,但唔同模式
一般公開片開咗營利後睇點閱率計返廣告費來分紅
開會員頻播會員專用片,就變咗d 片得會員睇到無廣告費
要真係夠會員先頂得返個收入
好多人睇開免費片,覺得入會係掠水
隨時unsub 埋channel添呀
對二次創作同公平使用原則既界線到依家都仲係模糊,大公司大財團玩曬
d chord 仲要超普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞