Life is strange 分別有前傳同2

774 回覆
14 Like 1 Dislike
見到啲人話hannah都因為strike所以唔會返黎配young max
屌你老味唔撚係掛!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

好多嘢都係一世人先得一次
如果個strike係咁唔自由,唔俾actor自己選擇
咁點解仲要參與? 唔通真係為咗冇人拒絕過strike所以就要跟?
Ashly之前已經struggle咗好耐
我哋唔係Max,冇得揀錯咗就rewind
有啲嘢,錯過咗,唔單止係個actor miss咗個chance
仲會好影響成個作品出嚟嘅感覺
就算game商做得幾錯,幾咁牟利幾咁刻薄員工
作品都係製作人嘅心血同fans嘅精神支柱
如果真係為跟大隊而罷工,我覺得係真正嘅浪費
對製作人同fans都係悲劇

可唔可以講下咩事?冇跟開
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

佢老是常出現
下個月 got又要見到佢

講起美劇,LiS話拍劇,其實係由邊間公司拍?拍到咩聲氣都冇晒

十劃都未有一撇,果陣新聞話好初步,應該淨係決定左拍
但其他野全部都未傾好

saoirse老喇

自從fan cast完之後搞到如果max唔係佢做,我會失望 (明星黎講)
如果可以搵到一個不知名女仔有max既氣質就另計

其實搵個unknown平d同埋冇咁多明星味都好

salary上平d定係指身材
有前傳梗係shut up and take my money啦 一路都覺得要補完返rachel時期既野先完整
同twin peaks fire walk with me一樣
一開始知道轉左studio同cast有啲不安,但睇完gameplay又覺得條女把聲完全收貨,都8-9成似

就算冇超能力都唔介意,因為invest左咁多感情落個故事同角色度,其實期待同想睇返最初rachel同chloe之間既事,當劇咁睇

最緊要D 決定真係要有影響

就咁睇gameplay已經見到第一個重大決定
繼kiss chloe之後又一個秒click既choice

Chloe未染藍之前,對住Rachel完全係冇晒符,Rachel一發脾氣,Chloe即刻縮細咗咁
我覺得Rachel性情大變,係因為佢隱藏咗一啲秘密,網上講話黑色嗰個鳥唔係crow係raven
若果butterfly = 蝴蝶效應
raven 有可能係代表預知未來

feel到chloe好就佢
預知未來 如果係rachel pov應該仲好玩

其實比超能力Rachel應該會仲有趣
eg. 可以同動物溝通/ 控制天氣/瞬移咁搞大個世界觀
上集都講過arcadia bay係好有仙氣既地方
如果Max控制到時間咁有另一個控制到空間應該唔出奇啦
仲可以將劇情連去第一集話Rachel超能力其實同個颱風有關係
好似back to the future咁
或者話Max係第一集之後識得運用個能力
time travel 番前傳個時間想救番Rachel
跟住放佢出現既彩蛋係背景
點知finale發現救左Rachel搞亂左個timeline
連Jefferson都番生埋, 下集真正boss Nathan老豆出場!做埋Backwell校長, Chloe + Max + Rachel要救番間學校同Arcadia Bay

痴q左線FF左成篇野

好撚正 .. 唔做編劇哂左
快啲send cv去dontnod

睇得多穿越劇ff下姐

點知發現如果Rachel冇死
Chloe唔會發哂茅去搵佢> 唔會係backwell撞到 Max> Jefferson同Nathan繼續作惡>Arcadia Bay冇人阻止Prescott
所以Rachel假死/自隊
有前傳梗係shut up and take my money啦 一路都覺得要補完返rachel時期既野先完整
同twin peaks fire walk with me一樣
一開始知道轉左studio同cast有啲不安,但睇完gameplay又覺得條女把聲完全收貨,都8-9成似

就算冇超能力都唔介意,因為invest左咁多感情落個故事同角色度,其實期待同想睇返最初rachel同chloe之間既事,當劇咁睇

最緊要D 決定真係要有影響

就咁睇gameplay已經見到第一個重大決定
繼kiss chloe之後又一個秒click既choice

Chloe未染藍之前,對住Rachel完全係冇晒符,Rachel一發脾氣,Chloe即刻縮細咗咁
我覺得Rachel性情大變,係因為佢隱藏咗一啲秘密,網上講話黑色嗰個鳥唔係crow係raven
若果butterfly = 蝴蝶效應
raven 有可能係代表預知未來

feel到chloe好就佢
預知未來 如果係rachel pov應該仲好玩

其實比超能力Rachel應該會仲有趣
eg. 可以同動物溝通/ 控制天氣/瞬移咁搞大個世界觀
上集都講過arcadia bay係好有仙氣既地方
如果Max控制到時間咁有另一個控制到空間應該唔出奇啦
仲可以將劇情連去第一集話Rachel超能力其實同個颱風有關係
好似back to the future咁
或者話Max係第一集之後識得運用個能力
time travel 番前傳個時間想救番Rachel
跟住放佢出現既彩蛋係背景
點知finale發現救左Rachel搞亂左個timeline
連Jefferson都番生埋, 下集真正boss Nathan老豆出場!做埋Backwell校長, Chloe + Max + Rachel要救番間學校同Arcadia Bay

痴q左線FF左成篇野

Friendship 同more than that 都係俾人拒絕

DONTNOD唔係telltale
見到啲人話hannah都因為strike所以唔會返黎配young max
屌你老味唔撚係掛!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

用番舊game 既對白edit佢d新line出黎
好似用報紙痴勒索信咁
雖然Ashly有份去設計Chloe細個版呢個角色
但轉咗配音好唔開心
聲同語氣係幾似,不過硬係唔夾咁

同埋唔知點解唔多鐘意Rachel

利申:Pricefield死忠
好鐘意首The Sense Of me

Ashly已經融入左自己入個角色
冇人代替到
不過都比個機會個新va啦

咁點解仲要參與? 唔通真係為咗冇人拒絕過strike所以就要跟?
有啲嘢,錯過咗,唔單止係個actor miss咗個chance

可唔可以講下咩事?冇跟開

SAG-AFTRA配音員大罷工
https://en.wikipedia.org/wiki/2016%E2%80%9317_video_game_voice_actor_strike
工會行動出發點都係為配音員同fans著想,但而家好似有啲違反原意
fans base同actor本身都希望reprise個角色
但壇嘢搞得太大,你唔strike就會變二五仔,仲隨時會有連帶後果
就好似俾game商贏咗一仗,工會就更難講條件

好多出名配音都strike左
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

佢老是常出現

講起美劇,LiS話拍劇,其實係由邊間公司拍?拍到咩聲氣都冇晒

但其他野全部都未傾好

saoirse老喇

自從fan cast完之後搞到如果max唔係佢做,我會失望 (明星黎講)

salary上平d定係指身材

唔好啦
咁難得可以玩一段仔Max

戴返頭盔先
好似未正式announce佢唔返黎配,同埋Max果集未整好
但見到啲人話hannah都屬於有份參加strike果個工會
所以個個都覺得mola mola strike一般都持續好耐
雖然Ashly有份去設計Chloe細個版呢個角色
但轉咗配音好唔開心
聲同語氣係幾似,不過硬係唔夾咁

同埋唔知點解唔多鐘意Rachel

利申:Pricefield死忠
好鐘意首The Sense Of me

記唔記得me
pricefield

錢已比

唔係hannah配成件事仲有咩意義 雖然照玩
有冇可能搵到第條女把聲同佢一樣
我PS4有玩
但唔知你地講緊咩

爆左機未先
簡單d講咪就快出一隻前傳講chloe
不過唔知會唔會有ps4版

無知一問
其實有幾多va係full time ashly果d咁出名應該係
但hannah呢d係咪算part time,見佢有好多其他搞作
如果本身已經唔係成日有工開,但又係full time做va,咁比佢罷一罷工果段時間仲有咩收入,等乞食?
啱啱禁你地上面d link先發覺原來horizon zero dawn個配音都係ashly
突然有番動力玩隻game
啱啱禁你地上面d link先發覺原來horizon zero dawn個配音都係ashly
突然有番動力玩隻game

係呀一聽就認到係Ashly好易認
野人版Chloe
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

唔係有巴打走黎影視台都唔知比人點名
平時冇去遊戲台
以前舊登班LIS死忠去哂邊 快啲搵人開返個LIS集中討論post推到8月31

收皮啦唔推po

Clearwipe絲打好忙架,成個美國啲劇都關佢事
雖然我都等緊ST Discovery、Fringe s6、X-Files s11

痴線
奄尖只睇高質劇 唔睇普通 / 垃圾劇

Westworld都好似見到你
留名遲下Witcher等你開PO

我記得你,大籮核呢個名係你第一個嗌出黎
冇接觸過witcher
揀完fdship之後個反應 .. 好有bad end味
明顯揀錯左

根本係特登guilt trip你搞到你好後悔

好似d日本gal game,明明對方係鐘意你
但你揀左個fdzone佢既option之後條女即刻發嬲走人,好感度大跌
咁樣

去Seattle揾Max唔好理個港女

呢個時期既max印象中好似係無視緊chloe架喎

隻驚真係有得TEXT MAX?
DEMO有?

啲人應該講笑姐 如果真係有都幾撚sad

唔好啦
咁難得可以玩一段仔Max

戴返頭盔先
好似未正式announce佢唔返黎配,同埋Max果集未整好
但見到啲人話hannah都屬於有份參加strike果個工會
所以個個都覺得mola mola strike一般都持續好耐

strike咗差唔多大半年,真心唔覺得對game商有影響
好似呢隻game咁,va同開發商多咗人識
間接造就佢哋多咗機會參與其他大作
對於本身已經有晒reputation嘅va同開發商,當然唔會覺得有影響
但成個行動,對作為publisher嘅square-enix同樣唔會有影響
影響到嘅就只係靠參與作品開發嘅developer

無知一問
其實有幾多va係full time ashly果d咁出名應該係
但hannah呢d係咪算part time,見佢有好多其他搞作
如果本身已經唔係成日有工開,但又係full time做va,咁比佢罷一罷工果段時間仲有咩收入,等乞食?

唔係
之前佢係Soul Suspect配過個孖妹之後就冇咩搞作
佢話過LiS呢個job之前好down好迷茫又冇錢又剩
話配Max呢個角色鼓勵左佢成個人
之後咪出過下碟咁

順便幫Hannah宣傳下
https://hannahtelle.bandcamp.com/album/hollow-glow-full-album
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

佢老是常出現

但其他野全部都未傾好

saoirse老喇

不過今時今日咁多大明星拍劇,其實唔難
所以快d搵人寄套lis全集比saoirse打動佢自薦拍
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

唔係有巴打走黎影視台都唔知比人點名
平時冇去遊戲台
以前舊登班LIS死忠去哂邊 快啲搵人開返個LIS集中討論post推到8月31

收皮啦唔推po

Clearwipe絲打好忙架,成個美國啲劇都關佢事
雖然我都等緊ST Discovery、Fringe s6、X-Files s11

痴線
奄尖只睇高質劇 唔睇普通 / 垃圾劇

Westworld都好似見到你
留名遲下Witcher等你開PO

我記得你,大籮核呢個名係你第一個嗌出黎
冇接觸過witcher

咁你都記得 最好笑係之後成個po都叫佢大籮核

冇咩意外既話witcher會係下一個got
揀完fdship之後個反應 .. 好有bad end味
明顯揀錯左

根本係特登guilt trip你搞到你好後悔

好似d日本gal game,明明對方係鐘意你
但你揀左個fdzone佢既option之後條女即刻發嬲走人,好感度大跌
咁樣

去Seattle揾Max唔好理個港女

呢個時期既max印象中好似係無視緊chloe架喎

隻驚真係有得TEXT MAX?
DEMO有?

啲人應該講笑姐 如果真係有都幾撚sad

可能有另一個識得控制時間既人搞搞陣搞到兩個冇得相遇
del左個text之類
之後未來Max又要出動救番個timeline
我PS4有玩
但唔知你地講緊咩

爆左機未先
簡單d講咪就快出一隻前傳講chloe
不過唔知會唔會有ps4版

白金左
Strike Ashly Hannah 係咩人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞