Life is strange 分別有前傳同2

774 回覆
14 Like 1 Dislike
揀完fdship之後個反應 .. 好有bad end味
明顯揀錯左

個gameplay成日揀左d我唔想揀嘅choice
已pre order deluxe version
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲
有前傳梗係shut up and take my money啦 一路都覺得要補完返rachel時期既野先完整
同twin peaks fire walk with me一樣
一開始知道轉左studio同cast有啲不安,但睇完gameplay又覺得條女把聲完全收貨,都8-9成似

就算冇超能力都唔介意,因為invest左咁多感情落個故事同角色度,其實期待同想睇返最初rachel同chloe之間既事,當劇咁睇

最緊要D 決定真係要有影響

就咁睇gameplay已經見到第一個重大決定
繼kiss chloe之後又一個秒click既choice

Chloe未染藍之前,對住Rachel完全係冇晒符,Rachel一發脾氣,Chloe即刻縮細咗咁
我覺得Rachel性情大變,係因為佢隱藏咗一啲秘密,網上講話黑色嗰個鳥唔係crow係raven
若果butterfly = 蝴蝶效應
raven 有可能係代表預知未來
已pre order deluxe version

Same here
a friendship
留番自己比Max

lis見到chloe咁鐘意rachel呢個ex
唔揀smth more都對唔住自己啦下話
btw有冇人睇完個gameplay驚訝rachel個性格原來係咁情緒化突然發脾氣
以前lis聽佢地形容一路覺得佢係大情大性,好正面好charm咁樣

如果跟個setting其實應該揀something more
ep1 Chloe仲話Rachel係佢既angel
好好奇Rachel係點樣既人成個arcadia bay 都好中意佢
明顯揀錯左

根本係特登guilt trip你搞到你好後悔
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

佢老是常出現
下個月 got又要見到佢
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

佢老是常出現
下個月 got又要見到佢

講起美劇,LiS話拍劇,其實係由邊間公司拍?拍到咩聲氣都冇晒
2有冇任何聲氣
2有冇任何聲氣

DONTNOD話整緊,佢哋今年主打Vampyr
我諗2應該要下年先有,不過2係另一班人另一個故事
同1無直接關係,好似係

btw,之前介紹過香港人製作LiS alternate ending
尋晚問過佢本人,未搞掂同Square-enix嘅copyright問題
個ending未可以面世住
http://steamcommunity.com/app/319630/discussions/0/412448792361672392/
2有冇任何聲氣

DONTNOD話整緊,佢哋今年主打Vampyr
我諗2應該要下年先有,不過2係另一班人另一個故事
同1無直接關係,好似係

btw,之前介紹過香港人製作LiS alternate ending
尋晚問過佢本人,未搞掂同Square-enix嘅copyright問題
個ending未可以面世住
http://steamcommunity.com/app/319630/discussions/0/412448792361672392/

揾dontnod睇下有冇得搞
好多好mod都因為copy right收皮
留番自己比Max

btw有冇人睇完個gameplay驚訝rachel個性格原來係咁情緒化突然發脾氣
以前lis聽佢地形容一路覺得佢係大情大性,好正面好charm咁樣

係LIS chloe 形容Rachel 係佢Angel 又勁support 佢 ,但睇完gameplay Rachel成個西女人咁

要睇下係咪對住chloe先咁西
玩哂成隻game先決定佢係咪西女人
今次呢隻決定左冇得番轉頭唔似之前出個門口先扑鎚, 我覺得刺激好多, 個下又要猶豫好耐

同意 但呢20分鐘內真係幾西下
明明話佢人見人愛,天使女神級 發生咩事搞成咁
有選擇困難症玩呢類game真係好虐待
同埋講笑話做雞佢就發脾氣 點解會嬲
明顯揀錯左

個gameplay成日揀左d我唔想揀嘅choice

咁咪醒囉 吊癮
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

唔係有巴打走黎影視台都唔知比人點名
平時冇去遊戲台
以前舊登班LIS死忠去哂邊 快啲搵人開返個LIS集中討論post推到8月31
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

平時冇去遊戲台
以前舊登班LIS死忠去哂邊 快啲搵人開返個LIS集中討論post推到8月31

高登_尼采改咗名做~淆青~,好似係
我依然係米水比
其他好多都唔見咗人,定可能改咗名?

依度有幾多人係舊登過嚟,舉舉手
http://m.hkgolden.com/view.aspx?message=6089126&type=GM&page=1
有前傳梗係shut up and take my money啦 一路都覺得要補完返rachel時期既野先完整
同twin peaks fire walk with me一樣
一開始知道轉左studio同cast有啲不安,但睇完gameplay又覺得條女把聲完全收貨,都8-9成似

就算冇超能力都唔介意,因為invest左咁多感情落個故事同角色度,其實期待同想睇返最初rachel同chloe之間既事,當劇咁睇

最緊要D 決定真係要有影響

就咁睇gameplay已經見到第一個重大決定
繼kiss chloe之後又一個秒click既choice

Chloe未染藍之前,對住Rachel完全係冇晒符,Rachel一發脾氣,Chloe即刻縮細咗咁
我覺得Rachel性情大變,係因為佢隱藏咗一啲秘密,網上講話黑色嗰個鳥唔係crow係raven
若果butterfly = 蝴蝶效應
raven 有可能係代表預知未來

feel到chloe好就佢
預知未來 如果係rachel pov應該仲好玩
留番自己比Max

如果跟個setting其實應該揀something more
好好奇Rachel係點樣既人成個arcadia bay 都好中意佢

something more冇走雞 要睇佢地sheshe
好想睇多啲rachel劇情x2 睇到佢死果陣一定好sad
同埋話有multiple endings,但兩個角色之後命運都冇得變架啦 幾個end又可以有幾大分別呢
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

平時冇去遊戲台

收皮啦唔推po
明顯揀錯左

根本係特登guilt trip你搞到你好後悔

好似d日本gal game,明明對方係鐘意你
但你揀左個fdzone佢既option之後條女即刻發嬲走人,好感度大跌
咁樣
岩岩先睇before the storm gameplay
chloe同rachel把聲好似
留番自己比Max

something more冇走雞 要睇佢地sheshe
好想睇多啲rachel劇情x2 睇到佢死果陣一定好sad
同埋話有multiple endings,但兩個角色之後命運都冇得變架啦 幾個end又可以有幾大分別呢

gameplay睇到個廢料場已經覺得好sad
Rachel話a pile of trash
我心諗,妳將來就係死係呢度
屌你 拋西瓜

終於出現了,好感動啊
冬仔出手係唔同啲

平時冇去遊戲台

收皮啦唔推po

Clearwipe絲打好忙架,成個美國啲劇都關佢事
雖然我都等緊ST Discovery、Fringe s6、X-Files s11
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞