Life is strange 分別有前傳同2

774 回覆
14 Like 1 Dislike
deluxe version有個Bonus Episode講chloe同max 仲要係max做主角
希望可以交代下點解果5年max理都唔理下chloe

我真係唔係幾接受到max講到chloe係自己心目中係幾緊要但係果5年理都唔理下佢

我真係唔係幾接受到max講到chloe係自己心目中係幾緊要但係果5年理都唔理下佢

為左FIX番好個STORM同CHLOE個童年,
因為用得能力多比時間警察通緝所以要同CHLOE斷絕來往
LiS完之後一直都希望會出"life is 2 strange"
E3知道出前傳後已經好期待,雖然原配音因為工會行動無一齊回歸,不過實際玩落去覺得新配音都有原本既feel,無失望到

rachel好有魅力,係blackwell果到,轉圈再同chloe單眼果下真係不得了 ,係火車上面chloe同rachel就好似本傳既max同chloe咁,chloe係rachel面前反而有d淆青

(chloe見佢老母用過果d dom個樣真係 )

可以再開dom 個櫃桶,之後chloe話:點解我又要開多次呢

開左一次就走左

仲係處
deluxe version有個Bonus Episode講chloe同max 仲要係max做主角

堅?有冇片?
好彩未買?

堅?有冇片?
好彩未買?

http://life-is-strange.wikia.com/wiki/Farewell
同迫人買埋個Deluxe version有咩分別

堅?有冇片?
好彩未買?

http://life-is-strange.wikia.com/wiki/Farewell
同迫人買埋個Deluxe version有咩分別

你好野
岩岩玩完EP1

chloe見到老豆出事部車果到
同埋rachel真係同max一樣有超能力
公園果個女人又係咩人 會唔會同正傳係chloe老母餐廳果個流浪者有關?
有無人留意到係廢棄場果part 有架車同chloe係正傳入面揸果架好似樣 定係直頭就係同一架車黎?

https://www.reddit.com/r/lifeisstrange/comments/6xo4bm/bts_e1_sad_detail_about_the_texts/
好似呢個post入面reply咁講, 有d野即時唔敢覆, 愈拖愈後, 就會更加唔敢覆
chloe max
想問下有冇人玩嗰時會reboot?
想知game定機問題
今日先開始慢慢玩
開頭揀邊套衫諗左好耐

deluxe edition鹿仔衫

classic chloe

有deluxe ver但都揀左白色背心

得鹿仔衫有黑絲,所以唔洗唸了

我玩到拎鎖匙比david,又心大心細想換下第套衫
發現已經上唔返樓上

諗住做下好人,對David 既對話都偏向友善少少既option,點知全部都比david暗串番,落車果到揀whatever個答覆感覺上仲好過thank you

我喺joyce面前d對話都係揀偏向掛住老豆, dislike david
進展好慢 未有時間玩
btw今次bts好似比起以前lis
呢度好似少左好多人討論 係咪ep1未有咩討論位
岩岩玩完EP1

chloe見到老豆出事部車果到
同埋rachel真係同max一樣有超能力
公園果個女人又係咩人 會唔會同正傳係chloe老母餐廳果個流浪者有關?

咦?係喎,差啲唔記得咗有流浪者
進展好慢 未有時間玩
btw今次bts好似比起以前lis
呢度好似少左好多人討論 係咪ep1未有咩討論位

應該係有好多有全知眼嘅選項仲未睇到有咩影響
其實都可以分享下大家畫咗啲咩graffitti

祖父悖論問題,bts嘅Max究竟有冇曾經搞亂過Chloe童年嘅記憶
如果係最原本嘅Max,咁就似乎真係太冷淡
但如果係曾經搞亂過Chloe童年,而抱住內疚感又似乎講得通
想問下有冇人玩嗰時會reboot?
想知game定機問題

應該係你部機問題,不過我留意到隻game有更新過
第一日頭一個鐘開始個下載容量,同我正式玩時個下載容量唔同
你可以試下check integrity,如果check完都係咁
就應該多數係display card / RAM
check下係唔係用打機嘅display,行錯display都有機會reboot
咁多位巴打好 我想問life is strange before the store 市面上有冇得買
咁多位巴打好 我想問life is strange before the store 市面上有冇得買

實體驚
PS4黃金有冇?
太耐冇買實體,好多驚舖都執咗

實體驚
PS4黃金有冇?

以家好似好多game 鋪都執哂
Max 好似唔係咁care Chloe Chloe 適逢巨變 但max 一句安慰說話都冇。可憐Chloe 仲話max 係自己最好既朋友

實體驚
PS4黃金有冇?

因為XBOX同PSN都可以download
而家真係冇咩人會買實體驚

實體驚
PS4黃金有冇?

因為XBOX同PSN都可以download
而家真係冇咩人會買實體驚

我似乎同時代脫節
Max 好似唔係咁care Chloe Chloe 適逢巨變 但max 一句安慰說話都冇。可憐Chloe 仲話max 係自己最好既朋友

最後嗰幾個msg都完全冇回覆
Max係bts變咗大衰人
reddit有人質疑Max可能連happy new year都唔會同Chloe講

最後嗰幾個msg都完全冇回覆
Max係bts變咗大衰人
reddit有人質疑Max可能連happy new year都唔會同Chloe講

Max 真係
Chloe 其實好慘 佢無法接受父親離去 先至不斷濫藥麻醉自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞