英國政府拒絕修訂BNO簽證建議便利年輕港人 或需上議院施加壓力

348 回覆
246 Like 13 Dislike
支共1949年已經竊國,當今支那九成以上人口
係出生係支共政權牢固之後
佢地腦海中,根本冇民國遺恨,更冇民主追求
佢地九成係以叢林法則追求金錢與權力
除非可留意既少數例外
否則支那人我只會當係支共既一部分
都唔好講完整國籍
係連ILR都不如
ILR都只係講緊有永久居留權既外國人
pin this pls
外賣同執倉係咪唔比有人才先
哦~~~~你都同樣露底, 因為你父母親戚都係支持共產黨, 所以你連BNO都無份
事實就係不合理,邊個寫乜嘢文件都唔會改變,權威論證無其他論證方式得出結論嘅情況下本質就係廢話。

例如台灣係唔係一個國家,唔係聯合國話佢係唔係,係佢嘅本質有無國家嘅元素係度,唔通全世界話你係女人,你就無咗條J咩?咁不如你話我係億萬富翁,我睇下我戶口會唔會幾個零?所以佢寫乜關我柒事呀?做人要有批判思維,人講乜你講乜就食得屎啦。

利申,我本來就唔支持以BNO簽證名義接收單純主權移交後出生嘅香港人,因為BNO本質就係一張欠單,如果涉及修改1985年香港法案嘅話,必然就應該將機會留係BNO可登記為BC, 而唔係用黎重開BNO申請。

但我對另開新途徑畀佢哋入黎無異議,而開放新pathway 只需動用內政大臣權力,無需國會立法,更加貼近實際需要。
當年唔係香港出世,都可以申請歸化英籍,好多人有得申請都唔制,情願留返個中國籍。
英國政府眼中,當年冇申請BNO既味又係同97後一樣
反bno平權達人夏洛特公主 #146030就係抹黑荃灣警局輪姦案受害人果條撚屌
https://lih.kg/2800329

條友以前叫BBBBBBBBBBBBBB, 荃灣警局輪姦案單野比人追屌後開始瘋狂改名
你可以咁樣諗, 但因為你父母親戚都係支持共產黨, 好難證明你唔係支共既一部分

真係為民主自由, 想走嘅可以去立陶宛、加拿大、美國、澳洲, 自力更生
因為當時真係有好多人覺得bno設計上只有旅遊功能,未去到中英歸邊抉擇既思考
講真,咪撚比咁多人過嚟啦,想變香港2.0?

做得好!

利申:有BC
九成以上既雙非港漂
只係想用殖民主心態鵲巢鳩佔
張欣宇呢類人只會愈來愈多 愈來愈顯性
大中華膠個套思想
只會綁架無辜香港人送羊入虎口
想走嘅可以去立陶宛、加拿大、美國、澳洲, 再唔係去日本台灣, 真心唔明關英國咩事
97前-英屬香港
97後-中國香港
唔明點解要比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞