[BNO] 彭黛玲考慮擴展BNO visa資格俾年青人

248 回覆
278 Like 11 Dislike
貪你個頭,好多後生鬼有錢
共產黨員唔係經依個scheme 移,就算有都要不斷report
好想BNO真係可以擴展埋比7.1後出世既人
澳洲對佢地嚟講雖然係宜家最可行選擇但始終有啲英國情意結
雙非
CANZUK FTW
講到咁多數成事,依家差在幾時同點樣實行
唉字都打錯 想講加拿大打咗澳洲
英國都真係盡曬力,放太多人入嚟佢地都有國內壓力好矛盾
時事台主將係唔會走嘅!
有其他地方都會收人,最後點收都唔會造成壓力
不了,班97都就25歲
咁樣放寬意義唔大
我諗應該係bno 對落嘅家屬有份
計03出世都18歲啦
係英國,有手有腳未必大富大貴
至少衣食豐足唔洗捱貴租先
錢其次,佢唔夠勞工要人黎做野
唔係貪錢,係邊check得咁多
你要比後生嘅走,就無可避免會咁
放寬到後生有得走重要過其他野
港英年代無拎過bno既港英子民點算?
點會check唔到,只係藍絲愛國者佢根本唔care
英國都想要勞動人口,不過唔需要一定大學生,佢宜家係低下階層工要人
真係咁多後生仔自己移咩,咪又係啲有老婆仔女既,想俾個仔女教育好啲既全家一齊移,呢啲家庭式移民基本上手上都最少揸住上百萬先咁玩

自己一個後生移唔係無,少囉,自己一個點移啫,老豆老母係香港,唔通掉低佢地係香港自己走?再講啦,真係好似連登仔咁講帶住三兩萬就走咩?過到去英文唔係自己母語,根本上你起跑自己輸俾人,係香港做緊寫字樓搵3萬既人會唔會肯同你過去做倉做侍應搵2萬唔夠?
要出世紙
後生無錢咪要黎打工做野,佢脫歐唔夠人,一係黎俾錢,一係黎幫佢做野,實無蝕
都係 最緊要去咗既香港人唔好敗壞名聲
香港人個名係positive既話幾多人去都歡迎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞