[BNO] 彭黛玲考慮擴展BNO visa資格俾年青人

248 回覆
278 Like 11 Dislike
果時我得7歲 有幾抵死
生於垃圾家庭藍到黑既老母加個欠賭債老豆
未成年人最好有權話事
我明,只係如果extend 埋俾97後出世果啲既話,咁對97前果班又唔係咁公平

其實單新聞係指邊類
通咗關仲多, 上面嗰班見你有bno對眼發光
少人走 英國覺得D香港人留返中共控制既地方 即係仲安全唔洗打
多人走 英國覺得香港人少左討厭中共既聲音 無事唔洗打
嘩我屌你老尾
嗰班九成九係共諜
全世界瘋搶香港人
如果跟報導只比18-25唔太合理,先唔講呢班97後出世而家已經可以有途徑走,26歲以上都有好多手足付出或流亡,佢哋可能更需要呢D途徑幫助佢哋落地!
我諗佢假膠啫

97年未成年BDTC登記唔倒BNO係家長嘅錯失
through no fault of ur own

未來仍然需要努力嘅方向
唔需要, 26以上一早已經有bno
咁只係加拿大申請比英國易,最快可以攞到國藉。

英國本身唔係移民國家,而且脫歐後經濟唔好,咁佢想收既人口好自然有錢為先,其次係可取代歐洲人既勞動力。開5+1擺明嚴格其實合理,有6年時間中間實會磨走一班實際唔鍾意英國嘅人,捱過就肯定你係效忠英國;

加拿大GDP一部分係新移民support 住個生產力,而且全世界生育率低,所以提供移民限額有佢必要性,咁香港年青人受教育率普遍高,自然相當歡迎香港新移民。

任何國家開放香港人visa背後都有經濟考慮,所以如果唔鐘意個種舊英國情懷去加拿大會最好
羅冠聰都冇bno喇好多流亡在外相近情況,唔通佢哋就唔係手足?呢個係現實情況所以幫到最需要幫既人先重要!
Pishh
希望佢可以幫d 97前無BNO個d
呢啲真係好無助
明明生於英國年代 但就偏偏做唔到英國人
後生個班離開,父母生存到嗎?
多謝你 不過佢地好似無視左我地呢批人
最低工資有£10/hr
最高工時48hr/wk

你返足工至少20k港紙一個月
計晒稅同公共醫療起碼16k
所以依part真係極大漏洞,一定要block晒班支那婆
又吹到難租屋

個個都去倫敦咩on99
仲要屋租呢?
車油錢呢?
英澳紐加自由行動…但澳洲唔畀年長英國人呢個right,好似歡迎年青人多D。
租金同香港比?車價油價同香港比???
你咪笑撚柒死人啦on9仔

0.5 不再覆了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞