[BNO] 彭黛玲考慮擴展BNO visa資格俾年青人

248 回覆
278 Like 11 Dislike
天氣
你知唔知英國2009年為少族族裔既BNO人士平權變BC果陣都有講過如果有一日中國唔存在或者中英聯合聲明受到破壞過陣,英國果時都係有講明為香港既華裔BNO平權
而家呢?
你睇返我上面個post個email record,我2018年已經開始搵啲英國既政客去推平權呢件事
甚至以前我地成班平權group友諗住眾籌去海牙法庭告英國搞國籍分階級引起歧視問題同唔比英國人士返祖國定居引起違反人權問題
亦都有搵英國啲報紙幫手報BNO既野
奈何搞唔起就係搞唔起
唔好睇到國內輿論壓力咁大
當件事再冇noise,本地人對香港人,事再冇興趣既時候唔好話本地人食花生
英國政府絕對可以做出上面果種事
CA凍還凍 UK隻閪天氣未必人人頂得順
BNO visa只係”5”,並唔係香港人講嘅”5+1”
轉ILR status 同入籍係行返舊路同所有新移民一樣排同一條隊

英國要玩嘢嘅話會所有新移民陪你攬炒
加拿大已經好放
係香港讀書大陸學生唔係都得呱?
屌 特區護照邊個印嘅心照喇!咁實大把撈佬用呢個漏洞去加拿大
講到香港搵3萬生活好好咁
加澳咁多支那人唔講
父母ono唔申請又關個細路鬼事
更正,宜家葡籍人都可以去到英國做野定居
你唔好咁講呀,好多傻仔話要和英國佬感恩架
話佢地救你
有一堆當年未夠18歲,點樣自己去申請?

當然當年滿18但又唔走去申請,呢D就由佢仆街啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞