我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 5 )

1001 回覆
8 Like 48 Dislike
唔知係邊度執到呢條list
https://www.faroll.com/customize#MjA1MSwyNDIyLDMzMDQsMzYzMCw0ODkzLDQ5MTA

想問拎嚟打lol 果類,同埋平時整啲簡單片同文書,夠唔夠用?
剪片就做唔到
我果啲係幾分鐘比小朋友睇果啲簡單片,都唔夠spec?
希望下around可以搶到一張3060TI
之前係法奧買機的
話說我玩壞左m.2銅柱上邊粒螺絲
想問有無咩方法解決佢
問過客服話幫唔到手
請問有冇砌過Fractal Design Torrent
有冇評價?
正常野
有youtube review 提過有啲小問題
1 有啲火牛顯示卡8pin唔夠長
2 火牛倉細+背板淺唔夠位理線
想睇吓巴打們有冇遇到伏
應該無問題,我部年幾前買嘅10代i5 內顯都剪到,1080p 幾順暢,4k 就未試過
最近係咪好多人砌,我問親的野都無貨,已經無買DISPLAY,
傾左幾日落單果下都係無貨
想砌機都咁難
疫情問題.返貨好少
依家買左intel gen12 會係裝win10定win11試機?
目前都係10.但可以自行上11好簡單
有冇試過win 11點 啲bug 多唔多
見gen 12喺win 11性能好過喺win 10
新高登
有無notebook升級服務
悠二
我想問下 Fractal Design Define 7 compact 裝唔裝到ROG STRIX LC II 360 或者其他360AIO 定係最多240mm (會加大路3fans 3080卡)
我見到ASUS 個底板promotion 幾吸引
360唔得.會頂住張卡

要換其他case [sosad[
呢兩日陸續已新增大量產品到網站

同時將網站大部份產品降價
240 cooler 其實如果唔係成日OC 係咪都應該夠用?
(12700k or 12900k)
280 cooler 先啱
12900K 最好360啦
280就冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞