我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 5 )

1001 回覆
8 Like 48 Dislike
唔好意思.呢兩日有d忙.未開到Post
黎緊想砌intel 12系既cpu既機, 想用黎打機用
筆直8-10k左右, 有冇list?
講真.12代真係 10K搞唔掂

建議多少少budget好d

姐係例如咁.我覺得差唔多可以話12代.最基本既List

卡你可以配3060 / 3060 Ti / 3070

1 x Intel® Core™ i5-12600KF (只限砌機)
價錢:$2,399

1 x GIGABYTE Z690 GAMING X DDR4 ATX
價錢:$1,699

1 x Crucial Ballistix 16GB (2 X 8GB) DDR4 3600MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$880

1 x Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$830

1 x Thermaltake Toughpower GF1 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$699

1 x Antec NX Series NX410 ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$449

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,385
https://www.faroll.com/customize#MjI0NywyNDIyLDM2MzIsNDUzNiw0NjUyLDQ3NjYsNDc5OQ
冇乜自由

以前都會用電腦睇下電影

極少打下機

近年電腦拎哂黎9成時間做野 頂盡播下歌

不過都冇辦法 拼搏係咁

而家繼續拼搏人生
悠二我上個post問過,但你ignore咗我
想問amd5 3600係咪斷咗貨?
之前想喺你度用依粒u砌部機,但你啲下屬話斷咗貨幾個月,叫我用另一粒cpu
請問如果8k 全套, 打下普通Game (LOL, GTA, CS) 有咩推介
呢個係真的

3600斷左好耐

我個人估應該唔會再有

買intel 10 11 i5或者 5600x
有冇6800/6800xt
老闆,等緊你返貨

不如update下個ig ,一返貨出個po
而家老母板係咪得Z系support intel12代? 我係咪應該等佢出B系support先?

同埋想問下新出既老母板會唔會向下support 1060既display卡? 因為想等遲d display卡冇咁貴先入手
夠竟客服覆whatapps有幾多人覆 定係邊個得閒見到先去覆
依家有冇加150特快
投訴

打電話黎 換風扇 你同事又話壞左個把可以掉 個司機上到黎堅持一換一 張單又係咁寫
好彩無掉啫 伏尻我咩

第二 壞機箱原廠風扇 你換左$30風扇….有冇搞錯呀…
想問下ddr5 ram幾時有貨返?
相信我

俾你個把勁過原裝個把

原裝個把轉速好低 其實冇乜風

原網裝 1000轉 俾你個把 1500轉

至於司機個到 佢應該搞錯左
俾個訂單編號我
Intel 12代而家只出左Z690板,所以你砌12代就無得揀,
要平咪等B板/12400出,
暫時黎講而家嘅主流老母板配710都得啦
@悠二
可自備 ram/ssd? 買 cpu/mainboard/gpu/case/psu/aio, 跟住砌埋?
想要條3060ti list 一萬蚊以下 打新game為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞