我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 5 )

1001 回覆
8 Like 48 Dislike
5600G amd apu可能係會有少少bug

盡量更新driver 密d
底板用靚d.火牛用返靚少少
已上架
light tempered glass嗰隻,無白色轉灰色,點知灰色又無
MOTHER BOARD 係咪基本上唔需要更新,收機時你地都裝哂
真有.放心
將windows更新到最新就得
不過話時話 巴打點解我update唔到window 11
買咗window 10 oem
問過了,要更新BIOS先
想砌部打到Battlefield要幾錢
想砌部programming返工機唔洗要顯卡
想要12代intel 7000-9000左右有冇list可以參考?
平平地6500都砌到
唔該師兄 但如果想再好啲 係咪轉i7-12代同ram上32g
有冇list
1 x Intel® Core™ Comet Lake-S i5-10400 (行貨現貨)
價錢:$1,320

1 x Gigabyte B560M DS3H Micro-ATX
價錢:$899

1 x Crucial Ballistix 16GB (2 X 8GB) DDR4 3200MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$770

1 x Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$830

1 x ASUS Phoenix GeForce® GTX 1650 OC edition 4GB GDDR6 (只限砌機)
價錢:$1,899

1 x Antec Cuprum Strike Series CSK 550W 80 Plus Bronze
價錢:$380

1 x AeroCool Corporate Series CS-107 RGB Micro-ATX
價錢:$249

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,427
https://www.faroll.com/customize#MjQyMiwzMzE0LDM2MzAsMzY1NSw0MDUwLDQwOTQsNDQ4MA

夠做了
你急唔急砌

唔急等non K 12代
一般般急
如果ryzen會唔會有咩選擇
5600g/5700g
返工自己砌?
公司比部手提電腦好撚廢
砌機新手,近排上網學緊,用緊Dell xps,打唔到機打算砌機
問悠二:

1:似乎大家一致覺得Intel12代唔錯,我打算整塊12900,但唔知需唔需要DDR5,據聞DDR5有延遲,影響打機嗎?
2:而家cp值高係2k定4k,我應該點選擇?
3:3070 3080 / ti non-ti 應該點選擇
4:人地話itx 散熱難,upgrade都有限制,咁係咪要選擇大箱or中箱好d?
5:20k up 打機用砌機list? 要有效散熱,噪音係咪冇辦法避免? 主機擺地下台底墻角落有冇散熱問題?
6:點聯絡,想買
上年係你度砌左部機
而家想拆件賣俾人
但單就得1張
無單啲人係咪就無保養
定上法奧print返張就得
我想問下啱啱砌完新機插火牛咩燈都冇會唔會係死底板? 唔該
想問下10月中係你到砌左部機
依家開唔到機
完全黑晒畫面. 請問出左咩事
問左你cs 仲未覆
我係咪應該成部攞上黎check定正係攞底板?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞