我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 5 )

1001 回覆
8 Like 48 Dislike
clear cmos, 睇下入唔入到bios,
開到機之後就uninstall個driver再裝返試下
已經試過移除再裝
聽日再試試
其實colourful display 個條友係咪樓主客仔
500dx同td500悠二覺得邊隻好啲?同價位下有無其他更好選擇?
已經係你度落咗order但係依家仲諗緊
我見之前td500悠二有做過690呢個價如果我揀呢個你有無可能可以做返呢個價俾我?
@Sakai悠二 你地會唔會入i7-12700盒裝同MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 ATX 底版,如果會幾時有?

之後想用12400砌機,有冇list可以參考下
9up:
師傅你應該上i9
i7發揮唔到塊hero

唔上不如簡返3k左右底板
推啲錢落display 上
ROG 3080 V2 10GB GDDR6X White Edition LHR
襯返白色一套
3080 GAMING OC 破壞哂套野

最後CM RBG扇好流
見你用開corsair 最好買返corsair 扇用個盒仔控燈
3050有冇得預訂
eatx 勁大個
呢隻箱,睇落會好大塵
我想問下 atx 有無d較細機箱 我純粹想換細d 我有張好多年前既970比較大
大極最多又係3slot
9成ATX都支援
多謝師兄
悠二,想問下而家砌機係咪唔俾訂埋顯卡?
因為張卡暫時冇貨,我落左單但你地cut左我張單
你最好問左邊張卡會翻貨先,悠二巴唔係張張卡都會翻
可能見你個張唔會翻就cut左單算
我嗰張係Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8GB GDDR6 LHR
悠二巴請問我部機到未
想問下如果冇野缺貨比完錢大概幾多日有

悠二及各位巴打,屋企人想買依部手提電腦,請問假如相同效能下,砌機要幾多錢。好多年無打機,無砌機,麻煩晒🙏🏻
悠二幾時會入呢批貨返嚟?

https://www.arctic.de/P14-PWM-PST-A-RGB-0dB/ACFAN00239A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞