我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 5 )

1001 回覆
8 Like 48 Dislike
邊到買3070平?
我幫你check check先
唔好意思 漏左 我補返俾你
因為個扣具 係另外一盒獨立包裝 唔好意思
我聽日直接上黎拎可以?
可以 唔好意思
想問dell S3422DWG 有冇貨
好人一生平安 買ventus 2x實冇死
張濕鳩顯卡都愛黎抄,抄到機都唔係比人打
3080係咪唔會有貨
有呀 上左架
AMD Ryzen™ 5 3500X幾時先有貨啊
等緊佢就可以落訂啦
睇咗你網站嗰個5500$砌機list
你配果個係AMD Ryzen™ 5 3500X 但一直都冇貨
如果我想轉嘅話可以轉邊種?
清開幾點?拎件上黎
今日收到機唔該哂悠二
連登果然係真客服
悠二巴,屋企人做室內設計,用開sketchup revit 3d max, 同埋enscape v-ray 做rendering, 以下spec得唔得

SSD已經有

CPU

- Intel® Core™ i9-12900K 3.20 GHz 16Cores 24 Threads 30M
$5399

主機板

- ASUS PROART B660-CREATOR D4 ATX
$2100

顯示卡

- MSI GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC GDDR6X 【砌機限定】
$9900

RAM

- Kingston FURY Beast DDR4 3600MHz 64GB (2x32) CL18 KF436C18BBK2/64
$2499 SALES
$2699

火牛

- Corsair RMx Series™ RM850x 80Plus Gold 850W Fully-Modular PSU
$999 SALES
$1199

機箱

- Corsair Obsidian Series® 750D Airflow Edition ATX Case
$1349

散熱

- Corsair iCUE H150i ELITE LCD Display Liquid CPU Cooler
$2150

服務:

產品: $24396
砌機: $80

總額: $24476
gigabyte 個張3060 ti 會唔會返貨
近排係咁聽啲人講部機會freeze 其實係咪Windows問題多
係咪display driver 或window update撞左呀
唔知 而家最主要都係入到去windows無耐就freeze 咩都做唔到 試過去重設windows等等下都freeze埋

用用下冇Wi-Fi同埋唔知點解入bios前會左上角有一條短橫線

之後我諗住回復還原點,點知而家卡左係Bios 一直轉圈圈入唔到Windows

求救
try 重裝wifi driver
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞