[NS] 真。女神轉生V (3) Harvest!

661 回覆
4 Like 4 Dislike

即係只要全書入面登錄既唔係基礎LV/數值就可以拎兵器誕生既bonus
唔好意思巴打,之前我俾你個條link條友講既野可能有錯,誤導左你唔好意思
根據我岩岩試既結果,嚴格黎講你有拎到經驗值就開始有,不過想最大化數值就真係要將你所有素材能力值同LV升到越高越好
即係最簡單理解既做法係神意學齊後,
先整4隻99LV精靈登錄全書,
素材就先用99LV精靈升降合出黎,
之後素材最好至少要基礎LV再升20LV,
最後目標物就係用升過20LV既素材合出黎
我建議你當冇睇過上面巴哈篇文好啲
綜合gamefaq/reddit/個別Discord嘅測試
結論係主角練滿,素材升完20次lvl再合成就食得晒上限
而上限係受限於素材個base level
你唯一可以做嘅就係搵一對base level高嘅素材去合
兩身合成可以咁做,特殊合成個啲固定嘅就冇得搞
偽典女神轉生D劇情咁撚癲的

不安圖片
冇記錯要80級先比你入場
不過90級先挑戰都未遲
80級先入得去打
最尾個地圖係咩一回事
d野怪變哂7x lv
台東?
萬古殿嘅話,無記錯可以一隻怪都唔打
直接扭到四樓打大佬

得5x撞到條大蛇7x
呢個地圖表面自由探索,實際上限死你一開始向上行先,上面D怪5X-6X左右,同埋睇下之前幾個地圖有冇支線,有得做就做,堆支線做完,地圖探完大半就正好夠你打果三條粉皮
問題
係好但且xb2比就多左啦
新手岩岩玩想問少少野,D 仲魔學哂佢識既技之後係咪就應該登錄一次,之後再升呢都唔好再登錄?因為我見越高LV召喚返出黎就越貴。。。
如果只係要隻怪唔使理乜技嘅話咪去捉返就ok
求救

想問下日本eshop dlc係咪淨係得日版game用得...
我個隻係二手中文版嚟好似用唔到
邊間。如果仲有,有興趣買多隻。

打到躁,但凡唔連miss兩下都打得死佢,偏偏三層女巫詛咒下呢條友都可以六合彩式連續閃避兩下,就咁sl三個半鐘,終於成功令佢只係閃走一下。
係 日版對日版
港版要港版e shop買DLC
想問如果去到台東,仲打唔打到天逆每呢?
SoulHackers 新作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞