[NS] 真。女神轉生V (3) Harvest!

661 回覆
4 Like 4 Dislike
五星突破就上六星,黃色變橙色係因為覺醒左

素體可以用又得,合怪又得,

同上

你意思係指轉生定係升級技能/轉移技能?
轉生既話低星怪就無咩所謂,同埋轉生只要係同星怪或者用鏡升就得,唔一定要同款
升技能要用技能點數,咁就要食同款怪或者用玉黎升左先
但都係個句,低星怪就無咩所謂
如果係原生5星怪而你又想長用既話我建議你思念隔合左先,如果你有空白因子,而被思念化個隻怪d 技你又想留既,可以留左招技之後先再思念化
剩係知道多身合體要求素體做素材
變咗唔知幾時先應該混合素體同非素體(抽獎果D)嘅惡魔合上去

而家手頭上有三隻惡魔想上六星 (只夠素材升一隻)
班、邪惡雪人同ザオウゴンゲン (wiki話後面兩隻勁)
但唔夠素材學技能/思念化 (靠萬能思念道具要食600舊,下年佛誕都未升到一隻 )
其實想問先上六星後學技/思念 問題大唔大
學技冇記錯
如果係啲勁嘅技
都响哂最難抽堆仲魔到
最後你要食到滿都係靠課金抽因子
你可以search定你想隻嘢食乜技
啲技係未合到上去
唔係就會好辛苦咁合滿招技俾佢後最後又要換返走
呢個真係睇你有無野想合,我玩得太耐,我多數都係睇下有無d 1星+1星=2星,2+2上3咁樣會素體上去
巴打你玩日本版咁勁
藏王算係舊世代物攻隊用既角,因為佢3突左之後只要佢有會心就可以令全隊有物理貫通,但係而家d 新好好多都自帶貫通,所以無咩人用,不過如果純推圖都ok
班就偏去pvp 角,但係有貫通技,邪惡傑克本身招技有貫通,我會偏向暫時主力呢兩隻多d 因為都自帶貫通,前期可能無咩所謂,但係後期好多怪都識吸同反,會打得好辛苦
有d 4星怪都好用,可以留意下唔好係咪都拎去合
我好多技都係用紅玉升,有石都係留黎抽下怪就算
另多巴打記得打7原罪個活動,好多野送同換,有彩虹卷,沖哂活動先再打主線
班係邊隻
7原罪個隻,新出
想一周目打濕婆
用埋dlc都升得好慢
點先可以快速level up
點會慢,你有無食道具?

而家先74lv
打御魂>食書>重複
原來要食書
應該99lv到
Btw 青神零天叢劍係睇力
想問谷魔係用咩技
創毘無魔既專用技係勁
屌中伏
我見之前巴打話有得玩魔攻流就點左魔
攪到我想玩返
但一玩又會亂課金
呢隻嘢唔知點解我玩親都會勁課
而家所有氣拎晒去打Misson 5 Maniac獎勵關 (1金3銀)
想問大家隻伊登配乜技
專用技
兩個盈滿
大魔脈
糖果?

仲整乜好
有專用技唔使糖啦我諗
魔攻流要針住d boss轉屬
通用既萬能技太大食又唔係特別大力
樓上啲片幾round秒人修羅我都想試下
而家自暴自棄爽手safety爆機封game算
我放棄挑戰人修羅嘅主因
就係要為佢特登砌技
又唔算中伏既, 我一周目就係開hard玩魔都唔覺輸出不足,就算去打濕婆都唔覺輸蝕,係打吹號者煩少少,人修羅我而家被人打到碌蕉未俾到comment

今代最強既輸出其實係為我而死/諸神黃昏/狂亂硬爪呢類技能配亂舞,呢類技能可以通殺除左人修羅之外所有boss戰,主角玩魔自己有招滄海原之禍威力輸絕對零度少少可以用,同埋你拎得呢招果陣之後唔少任務敵人弱冰,你試下配呢招開亂舞你會發現新世界,不過打人修羅就要重新配過哂d招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞