[NS] 真。女神轉生V (3) Harvest!

661 回覆
4 Like 4 Dislike
其實我覺得唁止人修羅,其他幾個仲魔DLC都係主線俾人cut左之後變DLC
真IV Final DLC都係Mephisto同艷后,咁我信今集本身都係DLC
神殿時停以為要解迷實玩好耐 點知避開d門就唔會觸發
隻孔雀馬好搞野 全程Oh~嗯~ 把聲&性格同4F一樣
時停100.1%未寫好就出街
最初擔心煩過魔王城
最後做永遠知己 追蹤我快樂 奔跑也一起
材質又係偷懶到爆 換隻白色就變神殿 換隻綠色就變人修羅個竇
Oh~嗯~
Heyyyy~~~~
睇咗個零鐘NINE,D場景畫得好細緻 (20年前作品)

隻阿努比斯起身行路果下笑到仆街
有聲
前面個gimmick就係唔打個D 87lv蚩尢, 玩避開佢地呀...
唔係啦, 個D上集都係DLC
IMAGINE好似係ONLINE GAME?
咁呢隻單機定ONLINE黎
細個覺得個D咩公式設定本攻略本好正又唔捨得買
後來大左有次有coupon, 就某幾隻GAME各買左一本呢D野, 無睇清楚係設定本畫集定攻略
其中有本DSJ咩 "DEEP STRANGE JOURNEY 公式悪魔data "
真係同上網唔駛錢查WIKI甚至係GAME內既料差唔多, 佢出黎做乜

岩岩見倒個咁既TWEET, 又有D手痕, 呢D完全攻略又係咪同WIKI差唔多?
https://twitter.com/gonsukeMCUsuki/status/1475413678069809155?s=20
Nine係單機,原本要另外做online版但取消左,個online版最後變左imagine
如果想合隻數值勁既仲魔 其實應該點做?
兩隻親自升過 20lv 左右先拎去合?
好在未買...仲諗住買電子版...

WELL,當年真女神3M本解明錄直頭有錯...
以前買親D攻略都好多錯
女神系列買過呢本,包含真I, II, IF所有惡魔,逐隻介紹同並列三集造型,呢本我好滿意
學哂所有加能力值神意之後再合過,2身合體要2隻材料加埋>142LV,3體>120LV就食哂兵器誕生所有加成 (4體一定食哂)
食哂兵器加成既意思唔一定係食哂100點,有d仲魔就係天生食唔哂,詳細可以參考下呢篇:https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=583&snA=7957&tnum=2&bPage=2
如果係書入面買出黎合
夾埋夠lv 都得?
直接叫出黎合好似會食少d加成,隻野要有經驗值加成過, 一般係連隻素材都係分別再合過先之後再合你想要果隻
但全書登錄既係有升過lv既又得唔得?
(eg.基礎45lv,登錄左係全書既係65lv)
佢成個PO得結論但係冇驗證
我不論睇人試定自己試都只係證明到條link #2個表應該冇錯
#1個講要合精靈同唔可以由全書召,都唔知點得出黎
我自己試lvl22 pixie + lvl33蜘蛛,義經的確只係食到+50
而係隊中直接合定係由全書召出黎個數都冇變
我岩岩自己開機親自試合左幾次,直接講結論:佢兵器誕生既能力加成主要係睇你隻素材本身培養既情況(LV,能力值之類),同全書召出黎無關,條友講既野可能有錯
試合愛麗絲:我本身有一隻99LV莫索保係隊伍,其他3隻接近零培養,合出黎計番能力值兵器誕生加成得39點能力加成. 之後我del左隻莫索保直接係全書叫出黎再合,結果一樣. 結論1: 全書召喚對兵器誕生本身冇影響

之後我分別再將另外3隻再合多次(一合直接70LV+),每合多次再去合愛麗絲兵器誕生能力值都會升高一截,到我拎99LV莫索保+3隻70LV去合就100點加成, 結論2: 兵器誕生受你所有素材本身培養度影響

之後我再試合迦梨,用莉莉絲+波蘇吉呢個組合,波蘇吉本身99LV,莉莉絲接近零培養, 我先再合一次莉莉絲(一合出黎83LV),再合迦梨=100點加成,之後我DEL左隻莉莉絲,再用全書叫番隻零培養既莉莉絲食書食到83LV,用佢黎合迦梨得86點能力值加成,結論3: 兵器誕生唔只睇你素材LV,素材能力都有影響

最後結論:想合一隻高數值仲魔最好將素材本身能力同LV提得越高越好,就算你隻素材本身高lv,但如果佢係你學到堆神意之前就合+升上黎既話能力值其實會比再合一次+升到一樣LV低一大截,連帶影響你想合果隻既能力值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞