[NS] 真。女神轉生V (3) Harvest!

661 回覆
4 Like 4 Dislike
轉生跑ONLINE其實好快
4, 5個鐘左右夠爆二週目

老實今集故事幾失望
兩邊東京又研究所又學校,但劇情仲薄弱過III
未計DL版 歐美版
至少我係買DL版 + DLC bundle
官方sell 正傳歐美市場新高

爆機未?
Normal 同 hard 分別係唔係血同攻高左?AI一樣?
磨咗百幾個鐘重係map 4
就我理解hard敵人冇新招新機制,故事完全一樣
不過hard 真係比normal難一大截 (level keep住低過boss計)
第二地圖之後cut劇情cut得好嚴重,對比下前後兩個地圖劇情細膩度好明顯,封面其中兩隻惡魔一隻變支線,一隻差d影都冇埋
翻黎睇居然有搭單討論Dx2

Dx2隻你當pokemon go咁玩就觀感好好多
事實上佢育成感強過pokemon好多
至於課金, 你PvP想打上100名內, 強鬥塔上奧伯倫級, 基本上一出新惡魔重課唔少得, 仲要識filter走邊隻新惡魔專屬技能強弱
好似7大罪果三隻, 廢到PVP百名內根本無人用
反而之前出既蛇頭女, 同埋孔雀馬屈阿里曼屈到喊
不過阿里曼都屈左半年機

因為日本果邊好多人一出新惡魔一週內已經3凸配好哂技
加上痴撚線演算法
你PvP 組高速爆擊隊打隨機
佢就會放雙威壓復活
你玩異常狀態, 演算法就會比D有解異常既組合打你

世嘉已經掌握到呢種吸金大法
不停今天的我打倒昨日的我
又要你搭單練D可以免課金合既既惡魔做育成
(冰雀, 老樹等)
無課都仲有免費石比你儲下, 儲得密都叫可以幾個月儲幾萬石抽保底
不過有時幾難忍手我拎左萬六石抽垃圾7大罪
https://lih.kg/2809457

可以過黎呢邊交流下
垃圾7大罪係我而家隊伍主力
我90個鐘都係仲係map4
準備打宙斯果3隻野,應該又會玩幾個鐘合惡魔同打下lv
雖然都淨係開御魂出黎打
玩緊casual
爆機後先玩hard
我第一輪都破百個鍾,呢代探索大地圖真係會停唔到
https://twitter.com/megaten_atlus/status/1467785393555001345?s=20

真係無幫襯過佢買写せ身
勁少少嘅惡魔都唔會賣
唯一有機會用到係根性
就算送既都係得齊格非同吉祥天有用
個地圖玩落真係幾正,個地圖比得上XB2
而且有時幾巧妙咁引你行去啲特別地方/小路,引你探索
可能真係參考左XB系列個地圖設計再加埋botw嘅引導都未定,玩果陣個感覺幾似
打本篇唔使,到要打人修羅先知條友幾佛心,痴線要全隊砌過哂,人人要塞一d打本篇完全用唔到既被動技,唔同佢買真係S/L到天昏地暗
竟然有技啱人修羅戰用
人修羅一見有無反吸就地母之晚餐,你本篇個個都裝哂呢D架啦...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞