[NS] 真。女神轉生V (3) Harvest!

661 回覆
4 Like 4 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=P6_Qvxa3etk
真女神轉生NINE (XBOX, 2002年)

IMAGINE都玩過下,但NINE真係完全冇概念,今日煲下呢條片先
開頭有玩過
好似覺得佢將atlus d 標誌性但唔好玩既地方拎左黎整game之餘,仲要加課金同肝既要素,
更加地獄
角色又唔知點解好多中國人咁
Tales of Arise 同mon hun隻rpg, 都破百萬
我就失望囉
呢隻GAME算重口味,唔係萬人向,預左唔賣得多
玩完魔王城你就知點解
好似隻種米rpg都破百
主角造型堅係趕客
中港台相關角色都有 (旗袍條女係日本人,鍾意洪金寶)
9成9想靠人設舔課金
4代用左2年先60萬,今次有咁既成績算係咁,始終真女神系列唔計persona一直都係超小眾遊戲
4代差係因為n3ds 2013年時都未算好高
switch 相反上年2020已經銷量高過n3ds咁多年個累積銷量
預計真女5一定高4代好多
我覺得愈睇愈順眼
但女媧勁吸客wor
(雖然唔覺得主角趕客)
到而家都係唔鍾意IV FINAL主角
太細路樣 但4F系統本身真係好正
系統指邊part
剩係記得YHVH分兩隊打
一開始已經覺得唔錯
反而佢整個靚靚仔仔正正常常既感覺仲無聊
打霍金都係分兩隊
btw惡魔全書功能最齊全
光暗技傷害化
技能適性
同伴系統
etc
真V全書冇得揀原種減價好唔開心
仲有屬性終結動畫 真5都有 但唔明顯
高難度迷宮 真5乜都冇 得人修羅
免費卷都冇埋 真5後期就算50%off都係十萬十萬咁比
如果真V冇後繼DLC,我正式宣佈人修羅DLC係做唔切深界就推出黎賣 (仲要賣迷宮價)

快攻慢守, 上到3500
反而完全唔想玩主線
毎week儲700石等嘢抽算
錯po
真5後期趕工趕得好明顯,最後神殿同至高天完全睇得出係last minute嘔出黎,神殿一堆一眼睇得出冇用既分支路(前面包括魔王城基本唔會有完全冇用既路),機關少到咩咁,敵人配置hea到爆,仲要機關同地型/敵人配置完全唔夾,有d位整個九宮格地型+一堆時間停止機關,結果出口係一入去轉右,完.

至高天直程係一條直路,連卒仔都放唔切變幾場遭遇戰,同埋果班創昆boss+某人既等級完全唔合理,有咩理由前面都成堆87lv蚩尢而班創昆得82lv?呢度又係睇得出有幾趕工,同埋再睇埋真女神系列歷代作品既最後地圖幾乎全部都係超長既大型地圖,對比下今次至高天路程如果放入三代最後座塔真係最多岩岩行出入口大廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞