啲job agent真係越黎越多柒頭

321 回覆
643 Like 8 Dislike
Fg個陣都有遇到個智障老女人agent
已經唔記得個陣搵咩工開咩價位 但大概都係14k左右水泡科fg價
個陣我已經有大公司offer
但個老女人agent晨早打黎r job仲一黎就壓價
大概係話:「d內地生開八千蚊人工架咋 你憑咩覺得你值呢個價啊blablabla」
朝早起身已經燥燥地 結果屌鳩個死八婆叫佢去搵班「內地生」做撚飽佢再cut線

自此之後我學識左唔好sd cv去d細agency firm
就算搵工都唔會再搵agent
D Agent都鳩鳩地 依家係你求人做份閪工先有錢收
屌鳩個幫你搵錢既米飯班主做乜撚野
大把agent莊閒不分
開名啦 正撚樣黎
呢啲撚樣要日日打去問候佢老母
會考慮跟住say no 咪say no
Agent 學咩人屌人
港女agent係咁
今朝又有agent WhatsApp我話要同我講電話
一睇佢個LinkedIn,轉行做agent做得果4個月
唔好浪費我時間
hr同agent一同覺得自己高高在上
我有朋友做過head hunt,好多時佢哋覺得OK嘅人打咗,但係驚你死都要去打埋電話俾啲唔適合嘅人問,唔打就黑面玩針對,所以你哋點解會收到啲戇鳩嘅job agent打嚟問你要唔要做啲閪工
其實呢個agent已經唔算係最柒
見過直接話自己係agent公司
驚你死都要去打埋電話俾啲唔適合嘅人問
睇唔明呢句, 即係比上頭卒要鳩打電話?
係佢
Sry, 聲轉字成日錯
係,明明唔啱都要9打
垃圾block定先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞