啲job agent真係越黎越多柒頭

321 回覆
643 Like 8 Dislike
呢間野d 人都鳩鳩地
又咁講,份工無乜特殊技能
好多 agent 都係雞 u grad
特殊技能:夠賤格
咁佢有咩着數?
點睇有人特登去英國讀Coventry master
你由樓上位巴打做水魚啦
諗起我fog個陣

個陣我係其中一間發鈔行做緊bank operation, 之後個agent 隊左份工比我,要返one island east 我個陣份cv已經寫明我住大西北,轉完我個title 都只係senior officer 轉做AM grade,但其實做開都知係同一個job function 同一級黎

我一聽已經屌柒佢唔好哂時間,條友仲係到講咩交通問題咪早d出門口/ 有個manager 字眼係title 到好睇好多
我fg時都試過
agent問我考唔考慮港島工
我心諗中環灣仔都ok
就答佢考慮
點知佢話係數碼港我咪say no囉
佢竟然好惡咁屌我話我剛剛應承左佢會考慮港島
果時fg比佢大到唔敢出聲
宜家我會實會屌柒返佢我叫你去死你又唔去死
依家搵工一概唔會經agent,實在太廢浪費時間!
問過manpower agent CAP人工
低人地成皮野都夠膽死
Morning xxx, T-con CAP position salary in HA (Hospital Authority) is around 35 – 45k, for OGCIO, is around 34 – 38 k.
金融+建築.. 香港咩產業就有咩AGENT
CLIENT 唔會搵一個AGENT, 一份JOB好多AGENT 搶.
手快有手慢無.

密食當3番, 多幾千係唔會幫你爭取, 最緊要你ACCEPT OFFER.
一定吹到最高/ BUDGET 上限/ 已經好好.
申利: 前AGENT
借問下做開trading公司既文職 想轉工有冇咩job agent幫到手

做開phone accessories
我自己對上兩三份工都係agent介紹。我自己寄cv的反而好少機會成功。不過我都覺得好嘅agent唔多。試過我明明搵中高層位置的工作,個agent叫我去in一份賣紀念幣嘅sales…另一份上去in完先至知道原來個客仲等緊總公司開呢個head count…
不過問心我依家呢份工都係agent介紹的,所以又唔會話所有agent都差。不過我都成日會收到linkedin有agent pm我問我轉唔轉工(但我通常唔理佢地)
linkin open for job.
打靚profile.
trading 好少要AGENT...
自己JOBS DB LA
其實我唔明。 我成日諗 全世界人應該都明白:另一份前途更美好,走係好正常。

利申:我仲係細佬仔
OGCIO自己請個AP II 都33350起
T-con CAP 出 34K 貪你冇福利咩

再垃圾都有
啲local bank ops/accounting 係出依啲價啦
九成引你俾份cv佢
之後話無interview 都得
咁我算好彩
你唔成功呢其實對佢都冇影響

其實佢都係漁翁薩網㗎咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞