啲job agent真係越黎越多柒頭

321 回覆
643 Like 8 Dislike
當然知佢漁翁撒網,但咁樣好柒
讀咩?FG唔算差
有冇料爆
咁你又係on9,中環灣仔咪中環灣仔,港咩島
總之唔好信agent 幫你叫高d.(當然有人勤力係會)
有時候速成好過來回幾轉叫高幾千,比人食胡。
除非你係高層,market 好罕有
19 中下遊就是q 但有人accept 就算。
袋左落袋先係自己
有Bonus既都ok,無Bonus就差左d
想知一個執幾錢, 點分法
當Canadite 40K糧
in 完唔撚成功,一句都唔講聲交代下。

又話問完feedback 話我知,dllm, 最後冇聲氣都唔交代下 Karen
俑金通常人工一個月,逾難請逾多。
有d過probation 袋20% ,
有d probation 後一年先找足100%
睇client offer條款。

base hunter人工你當 1x-2xk +俑金
每季cut off 俑金。
俑金分幾個grade.. base 逾高,俑金起跳線就更高銀碼。

基本200k 先開始有得分 eg 15% = 30k你袋
200-400k 另一個grade eg 20% = 80k 你袋
400k-800k eg 30% = 240k 你袋
1000k 以上 = 任你開價咁濟,無乜人做到,專請director grade個d 高高手先有

40k 俑一季做5條友 = 200k 先有俑否則食老底
兩三季唔達標就自己閃人,因為人工仲低過fg
多勞多得。有d 人做半年又跳,agent 可能食白果。所以發展到有轉工文化,hr / agent fix 死1年+轉,否則話你jumpy.

%間間公司都唔同。叻仔一定會分多d .
以前2003 開自由行, 名店agent 個個都爆俑,10萬一個月唔難。
條撚屌根本有心局你去
數碼港就數碼港
乜撚野港島
數碼港冇理由唔講明
有心隱瞞仲大聲夾惡
姐係一季請5個40K就 分3萬蚊

比我想像中少
南區撚對數瑪港表示歡迎
數碼*
辛苦工黎,chur 盡大部分人30-40k.
叻仔先50-60k+
d agent介紹d工好撚伏
伏工冇見做所以要比錢agent
不如講埋赤柱啦,港島
我都係.
diu佢,未見之前,秒回到仆街,見完二日之後再搵佢問消息,已讀不回,dllm
Rule no1
睇返個agent LinkedIn 先
無返咁上下料直接pass啦
白卡
好好奇呢班懶係野但其實係社會最底層無生產力既人收幾錢人工
咪又係靠賣個人資料big data收污糟錢唯生 每日起身敢唔敢照鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞