食緊六隻精神科藥物 你問我答

616 回覆
189 Like 15 Dislike
唔識我就得
琴日啱啱做完DBT本身有anxiety + borderline personality disorder ,幾有用。教你點管理情緒人際。Ps:係外國住
我真心唔明你點可以建議人唔好拍拖
你覺得人地唔可以人地就唔可以
連醫生都未講,你就係權威
難道覺得你人閪就可以剝奪你生育權利

病人開個你問我答
你無野問但一定要人地接受你建議
話你建議有問題你就覺得人誤會你形容得差
仲係唔肯去正視問題
你現實中會唔會去病人分享會度同人建議?
唔識唔明就聽去學同問但係唔好出嚟教丫嘛
咁係佢地私底下同你講,點同?

條友依家係直情上forum公開講喎
如果連登好似支/韓咁玩實名制,咁只要有人report比hku醫學院知,條友想唔轉科都唔得
有個比較印象深刻嘅reply係佢主動叫人比credit自己,仲要講得好直接,一啲都冇修飾(個post唔記得啦
我從來未見過有人會咁講嘢,嗰次真係令我大開眼界
你黑我唔緊要 麻煩你比d證據啦
你覆佢唔緊要 麻煩你比d誠意啦
佢完全唔鍾意我到是非黑白不分
入個討論區討論 作為網民都唔可以提供意見分享建議
一定要權威先可以建議

我又堅唔信佢未試過係呢個討論區留建議性字句
雙重標準到
我對住你口吻謙卑了 道歉了
我對住你口吻謙卑了 道歉了
即係好多人都有病,差在有無去睇精神科
唉 想認真同你傾就玩膠
其實真,
全世界大部份啲老細都有精神病,
虐待狂加踩狂症
老實講,當年讀書時都唔覺得係咁大件事。
到自己親身體驗過先明白點解好多therapist都唔收BPD case,佢地嗰種偏執已經係另一個世界。

輕度或者呢個post幾位巴絲咁有自我察覺嘅人仲有得搞,但係更多患者係拒絕面對自身問題,然後就無限輪迴。
唉 想認真同你膠就玩傾
果啲係精神分裂,躁症盡頭是裂,一裂難返
一日識對答如流生活到照顧到自己正正常常,都未叫淪陷。

你睇洪朝豐,而家幾正常。
躁狂最神奇地方,幾癲都好,話正常時,返到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞