食緊六隻精神科藥物 你問我答

616 回覆
189 Like 15 Dislike
如果錢買得到好返 多多錢我都唔介意
你個名 我之前食過abilify 10mg但又係冇用
多謝你,一齊加油
之前有食,冇乜用太短效
唔怪得佢同你做朋友 果然物以類聚。
冇呀,連公立都唔敢睇
我做嗰行好敏感
我之前brintellix都食20mg 之後躁期發作就變咗15mg
係啊 我食900mg上次驗血0.8
雖然好多邊緣性人格障礙嘅人都係恐怖情人 但係唔代表我哋唔識學習 唔識長大 雖然同正常人比我哋真係情緒唔穩定又有時好敏感 但係我哋都可以係好嘅男女朋友 正正係因為我哋好敏感我哋知道咩行為會令到對方唔舒服 我哋就會忌諱 我唔否認我曾經都係一個恐怖情人 會用死去要脅男朋友 又會講大話 但係我自從幾年前俾人狠狠咁扔過之後 我好似真係學識咗 宜家我有一個一齊咗幾年嘅男朋友 佢知我有病 佢好錫我好包容我 我好感恩有佢嘅存在 而佢嘅存在都令我想變成一個更好嘅人 可能你唔信恐怖情人會有咁樣嘅覺悟 但係其實好多邊緣性人格障礙嘅人都好聰明 只要佢哋想改變佢哋係有能力可以改變
撐住!
連登仔Standard就唔係好高 但係我自己就覺得算係咁
咁其實我諗我都算正常生活嘅 都仲有返工有拍拖 係唔係好識開心
返到啊 不過每朝都係用意志力起身 同埋做嘅嘢成日都有甩漏 成日俾人話
成日驚比同事或朋友知自己係有病 八達通$2 d聲
有見私家cp 1-2星期一次 見咗都三年以上 中間有轉過
Lithium carbonate
以前都冇聽過呢個病 都係睇醫生見CP之後佢哋話我有BPD 食藥就應該醫唔到人格障礙㗎啦始終都係人格上嘅缺陷 不過呢個人格障礙會令到你更加prone to有情緒病 食藥就係醫嗰啲情緒病
留返D錢遊走周圍食好西好過啦~自然療法
有呀有養貓
係呀俾人家暴同埋欺凌
咁OK啦 有啲人病得嚴重 成日送入醫院 成世拎綜緩
拭目以待啦
咁巴打個病係咪同思覺失調差唔多?
DBT要公立先有
私家最多做到modified既DBT 因為傳統DBT有group sessions同24小時hotline
關咩事

每個人個腦嘅構造都唔一樣㗎嘛
個腦store memory/ process memory/ process emotions都完全唔一樣,自然諗嘅嘢react嘅嘢都唔一樣

有啲人童年好慘表面無事咁,某部分係因為佢哋可以將d記憶compartmentalise, 收埋咗喺潛意識”好似”無嘢咁

但有啲人將呢啲經歷當做lesson,當你受到同樣刺激,你個survival mode開著咗,就會用返你所認知嘅嘢去解決問題/保護自己

Bpd要穩定就係要徹底咁erase你對過去嘅認知,以另一角度去睇同一樣嘢

你有冇試過做dbt 練習?
我覺得Dayvigo好啲 白瓜子我冇用 stilnox我夢遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞