食緊六隻精神科藥物 你問我答

616 回覆
189 Like 15 Dislike
社交焦慮好辛苦雖然我係抑鬱但好嚴重嗰排係連上堂搭車都覺得好多人好驚 要衝入廁所喊 好影響日常生活
藥岩自己同唔岩自己個分別真係差好遠 希望你快啲搵到岩自己既藥!!
我都覺有情緒病真係唔好拍拖住
除非你肯定另一半可以接受到你啲情緒
可以做到互相扶持嘅作用

如果唔係其實都會好辛苦
你永遠唔知你另一半幾時會突然頂唔順
到時分左手仲辛苦

所以我覺得等好返先拍拖啦
咁樣先係對雙方負責任嘅做法

利申: 個人經歷 最近病情又差咗

但係我地要相信

一切都會好起來的!
有BPD都係睇私家?但食藥醫唔到喎
咁而家仲係咪老友😞?
我輪迴緊..
謝謝你
我都祝福你生活愉快,共勉之
可唔可以搭單。。
咁我明白了
俾啲我得唔得?想食下聰明藥
BPD係終極麻煩友,見到要即刻彈開
利申:親戚係BPD
好仆街
但係唔少都係先天有啲缺陷再加個有缺陷嘅童年
基礎上係冇乜可能好返
巴打有冇一種你做咩都錯嘅感覺?
有架。最近討論同另一半移民,BPD親戚即刻起晒鋼,覺得被人拋棄
有情緒問題考慮每日抽時間做冥想,配合一啲平靜嘅音樂,一開始係會好難集中做,慢慢會好轉,情緒病人未必有動力做到運動,同埋無得逼到自己有動力去做,只會令自己內疚感更重(e.g點解個個都覺好平常嘅嘢我都做唔到?),而冥想唔需要出門,無房仲可以喱係廁所做,用earphone可以令自己更集中。

唔敢講冥想會比其他方法好,但以情緒病人出發,冥想比較無壓力。

我都仲未好返,時好時差,但比起一直差已經進步咗,差起嚟真係起身刷牙都無力..周圍又無人理解
本身想每日都寫日記舒發同冥想,但都唔係日日都做到
我都想搭單😢
所以我叫佢自己去睇醫生算,費事理咁多。
唔面對自己嘅人,冇人救到佢。

自從冇接觸之後,即刻食好瞓好,人都發福咗。
哈佬呀 你好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞