食緊六隻精神科藥物 你問我答

616 回覆
189 Like 15 Dislike
躁stage 係講興奮定嬲?
慢慢減緊?
做咩要食到咁大劑量呀?
神經線痛呀
有危險性係睇佢造化,唔係睇你把口。
我就係最憎人睇死人的人。
所以先反對你,
難講佢第時將會開開心心咁生活。

你幫唔到佢人生負責任,就唔該唔好講啲不負責任嘅說話,咁樣想問有咩幫助?

例如叫人去自殺之類。你廢架,無用,唔好拍拖之類。正常人聽到都嘔血啦,何況已經有病?
睇開啲啦
唔好唔開心啦
去面對!
有見cp, 有做mindfulness, 有做空中瑜伽同地面瑜伽
不過有時一黎料就咩都冇用
真係食藥就三四年 不過我諗我之前已經有事 藥既副作用係肥咗好多同埋有時好似冇感覺咁
Yes, Bipolar II
其實都冇諗太遠 都唔知自己仲頂到幾耐 今日唔知聽日事 病發嗰時真係一晚都feel like forever
唔食會點
三四年,最明顯係肥咗好多
多謝你個加油,it means a lot
有做開瑜伽,will try to relax
其實因為我at any given time都食多過一隻藥所以我都唔知邊隻藥有咩副作用
唯一係食lithium要定期抽血驗血濃度有少少煩
Lyrica醫生係想令我好瞓啲同抗焦慮 不過我覺得冇乜用
連登有愛 多謝你 我會睇下!
我都有咁諗過,試過唔食即刻差
食咗唔覺好咗 但係唔食就差咗 唯有死死地氣食返
過來人
都係食左藥肥左好多
毒撚係邊緣人姐,唔係邊緣性人格障礙
邊緣性人格障礙最主要係情緒唔穩定,自我形象飄忽,人際關係intense,衝動等等
你可以google睇下DSM-V definition
我冇睇公立啊 我做嗰行唔方便有record
不過我啲朋友嘅經驗就係搵個私家醫生專科又得普通門診又得 幫你寫張紙話你有情緒病 然後你拎張紙去公立醫院嘅精神科部門度排期 排期之前會有精神科護士assess你既urgency 然後就會俾個期你
希望幫到你
我會加油 多謝你
係既,但係有時都會嬲自己 點解小小事都克服唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞