F1 2021 聖保羅站 賽後討論區 2

948 回覆
0 Like 8 Dislike
pre LCI 做靚過fl 款,依份頭幾霸氣,AM design 真係特別唔同
DTS 最好睇就係領隊
Cygnet 係出嚟過環保排放,根本都預左唔會賣得,其實佢更加唔想人買,整cheap 晒
Steiner
佢係搞笑部分最好睇
買到wheel base買唔到腳踏
買CSL DD加個架算啦
我覺得佢都算勞心勞力,賽一場真係血都嘔幾兩,同埋haas睇落人情味都幾濃,真係要存亡之際先炒人,俾著其他隊,唔岩洗下季就再見,仲未計grojean 炒左幾多部車
budget 就係咁俾佢玩晒
太多咸狗 不了
有啲貴
係咪正好多
正過你市面上見到果啲兩三千既好L多
圍城

有人好似Honda咁搶住走
有人好似VW Group咁搶住入
完全唔明VW點解要玩F1,一方面要使大量錢但未一定會成功,AMG都叫偷步4年研發V6+同FIA deal先有今日既成績,汽車市場又開始放棄内燃機,F1科技沒幾何會民用到,F1又唔會幫到VW賺太多錢,完全係倒錢落海。

我作為Audi fans都唔想去玩F1,完全對品牌沒用,目前LMDH+Dakar+Customer Racing賣下車賺大錢咪幾好。如果Audi要投資做F1霸王真係分分鐘要10年時間。如果做唔到類似Lemans獨霸+當年ClassB+DTM+現今GT3成就不如唔好玩
AM最鍾意vanquish
Porsche想要個品牌宣傳
因為平治入左F1 再拎左WCC之後
市佔率同品牌知名度提升
波子反而下跌 而且無其他方法
更有效直接宣傳
至於點解要落埋Audi
可能係幫手提升audi個名掛
https://www.instagram.com/reel/CWTevG0j-yw/?utm_medium=copy_link
由呢個角度睇
T4呢下真係無野好罰
唔通lockup 直鏟埋你鹹狗度咩
座依個位真係值哂票價
香港大把911 GT3RS 反而一部AMG GT BS都沒
Steiner要不停上DTS 幫自己賣廣告
但對佢都好深刻,希望haas 快d有分啦
佢個樣同佢D行為好唔夾
個樣好似D邪惡反派
可能佢同mazespin 係DTS會有勁多笑料
P1都唔靚?
不如支那周入垃利啦,共叻咁想講普通話
carlos sainz既水平值得有一隊wingman offer,等咸狗retire 上去做素既二號車手就岩
仲有快d比Nyck de Vries上F1 快27歲都未有offer
周生當年都係垃利唔要既青訓,而且後面有太子,係都升太子啦,點會到佢
同啲675LT太似
都唔知老麥點解鐘意搞到架架車咁似樣
完全唔iconic
麥記做返街車之後真係架架一樣樣 辨識度好低
新手有啲嘢唔明, 求賜教

第一次換呔之前明明max 領先緊3秒, 但係大家都換完之後, 就變咗淨返1.5秒?

明明ham入完之後, max 一個圈即刻回應, 照計ham 1 新呔優勢 嘅分別不足以造成undercut ?

第二次又係咁, 1.5 變到得返 0.5 .... 明明都係即刻回應

如果答案係因為ham 比起max 有多一個圈有新呔優勢, 咁點解max 唔入pit先過ham?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞