F1 2021 聖保羅站 賽後討論區 2

948 回覆
0 Like 8 Dislike
無啦,唔同target
超跑黎講拉利係有吸引力
相反老麥 係會差d
Zack Brown 撲咗好多水啦
Mclaren啲車比起拉利真係太樣衰
始終都係出太多,全部型號Platform又一樣。法拉利就醒,你沒返幾部法拉利沒得買旗艦型號,雖然好仆街但製造到供應<需求,始終有一部分人長期想買但買唔到,二手先保值。

M記12c開始副機器無限tune無限重用
有傳咸蛇呢副偈諗住淨係玩三到四場
所以推到好盡
甚至有機會Jeddah 用盡埋
Yas Marina 再換都唔驚輸
一出時覺得幾靚,但幾年後就真係唔得
無高地起伏既賽道同垃圾無分別
佢而家有兩副
只完唔係race爆偈根本驚閪
720S senna 同P1好正
呢個又係一條無解題

整車成本要靠賣車賺返
賣越多個造價就越低

所以佢係要駛盡奶力咁一年5000架
有咁多款推曬咁多款

同埋今年問題真係多
McLaren dealership越執越多 影響銷售
全球芯片供應鏈出問題 增加生產時間同成本

中東油王如果係為錢就唔會做痴心長情劍揸件野雞揸足幾十年
我諗佢都係想以保持控股股東為前題先拋啲stake出嚟
同埋Latifi嗰邊都認咗做投資係買唔過 等緊下家接水

其實往後二三十年對於McLaren都可能係機遇嚟
例如做EV
但係要迫到岸頭先拎到平價電池同電控
btw,幾時會有支那周嘅消息
咪好似iron man 3咁囉
隻隻差唔多樣
老麥啲街車,真係得部Mclaren F1同Senna係靚
超跑個market唔可以用平常大路車廠既睇法黎睇
佢地係要起個神壇出黎,信眾主動添香油先生存到。
佢有d款要有推薦人先買得
好on9
不過聽講拉利同林寶 如果買既話
佢地會幫你book張機票過去試下
揀色,揀seat 好撚pro
唔知麥拿倫係咪
Zak Brown拆得掂班股東又係好來嘢

20億港紙買McLaren HQ真係抵到爛
個個月固定收租保證leasing
棟嘢又靚仔

咁拉利係呢方面真係領先
咁都有2
睇XRX拎模型車條片就會明晒
佢只係屌拉利既車但讚拉利既service同對客既細心
其實我自己覺得平治計到好盡
佢淨係換ICE, 但其他Parts又唔換
我一直想佢其他parts出事,搞到爆偈
淨低3場,其實都睇胎耗
今場你見到max就算lead住,
條胎都快打柴過後面咸爺
又係火星車贏
冇野睇
呢個又係一條無解題

整車成本要靠賣車賺返
賣越多個造價就越低

所以佢係要駛盡奶力咁一年5000架
有咁多款推曬咁多款

同埋今年問題真係多
McLaren dealership越執越多 影響銷售
全球芯片供應鏈出問題 增加生產時間同成本

中東油王如果係為錢就唔會做痴心長情劍揸件野雞揸足幾十年
我諗佢都係想以保持控股股東為前題先拋啲stake出嚟
同埋Latifi嗰邊都認咗做投資係買唔過 等緊下家接水

其實往後二三十年對於McLaren都可能係機遇嚟
例如做EV
但係要迫到岸頭先拎到平價電池同電控

game 裏面已經玩得,個真嘢起成點
你就算有100M碎銀都買唔到Laferrari,你一定要有幾部入門法拉利+1部傳奇法拉利先有資格買 一係你即刻幫法拉利清幾部倉底垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞