英國 Black Friday 瘋狂購物討論

1001 回覆
181 Like 18 Dislike
handling fees
唔係好記得係點計 不過上次我俾£70幾 有£1X 係 handling fees
睇嚟上面兩位都唔係住英國,英國正常一個postcode 只會對應一個小區,該小區每間屋都要有屋號揀,如果你屋企大到幾十間房嘅,隨時自己一個postcode
apartment就成座share postcode ,但都一定要你揀返你個flat number
正常英國公司登記時都會有記錄個postcode 係share 定單獨,我住過flat 同house 填postcode 都一定要有埋flat /house number先完成登記

同埋唔知就唔好9up
TV licence 係under the Communications Act 2003 and the Communications (Television Licensing) Regulations 2004
係一條正式英國法例,唔交tv lincense又有睇直播喺英國一直都係刑事
Curry買左,sainsbury拎

羽絨邊度買好
師兄、sun market 同 sunny market 係同一間?
1. 我早過你喺英國 你未嚟英國我已經同啲本地人跟緊呢單野
2. 唔該你出番去,呢度就快吹爆,留番啲位俾人買野, thx
早過嘅話就唔使我提你啦
9up 放山埃仲衝出嚟講輩份
我要出去嘅話都唔該你都出返去先啦
明明係你地講埋啲山埃先,一陣啲人真係信晒你地亂填postcode 害人,或者無視TV License 搞到拎唔到bc 真係多撚謝晒你地
笑死人
我見x90j 同x94j 同價,除咗個腳架,仲有乜分別?
得閒就睇多啲新聞啦
上年先話開公眾諮詢檢討係咪繼續收費同繼續唔交當刑事
今年年頭先話繼續收費到2027年同保留唔交費使用電視收睇直播電視係刑事但會繼續考慮取消刑事

https://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-56507215
是旦google 都有相關新聞
推,我都想知
我都想買羽絨背心,Uniqlo Black Friday出左,都唔平既
我早幾日買左兩個echo dot但幾後悔, 個stereo mode得好少情況support
其實係咪第二個國家買嘢番英國都一定收handling fee?
uniqlo出左black Friday
不過似垃圾清貨咁
斷碼+多夏天/一兩年前款嘅衫
點夾?
英國 Black Friday 瘋狂購物討論 (2)
https://lih.kg/2785989

竟然正日前會爆
係,一比之下uniqlo好垃圾
一早會員優先買左
啲鞋平過之前啲優惠,抵買好多
啲平衫都靚
送貨又快
個箱又超大
喺香港carousel賣哂啲嘢先過嚟
全部買過新
啲可以等特價先買嘅嘢全部都等

慳好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞