英國 Black Friday 瘋狂購物討論

1001 回覆
181 Like 18 Dislike
Tv stick呀
係uk amazon買?香港幾錢
今年有冇水牙線抵買?

你想買sony wf 1000xm4?
225 gbp -10% = 202 gbp = 2126 hkd around
但你HK 買行貨仲平少少喎, 又唔洗運費,
點解唔係HK 買? 又有保養
簡簡單單, HK 買水貨咪得囉, 又係差唔多1600 蚊, 咁咁多野做乜啫?
有新買新好架啦
最新係咪BRI958?
係呀,但個價好硬
想買tablet for上堂 睇下Netflix 傾下line call
無了
果啲咩amazon fire hd 10 其實用唔用得過

另外想買番對皮鞋見工用有咩牌子有black friday推薦
10得3GB RAM
10+有4GB
你係英國定香港
我盲買 好彩岩訓
https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2003/21/part/4
section 368

唔好同我講你所謂嘅睇波係睇catch up嘛。
淨係睇Netflix都要比架咩
應該要代購先得?係香港用唔到 credit card買,paypal都唔得。
想問下,呢隻同小米盒子4k國際版,邊隻好
我喺英國買左
睇Netflix唔洗,只係睇 / 錄live TV先需要TV license。

同埋目前嚟講,無TV license嘅情況下睇live TV係criminal offence。

TV licence fee decriminalisation decision shelved
https://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-55754914

BBC啲收數佬要有warrant先可以入屋,而申請warrant要有證據證明你犯咗 / 犯緊法。

我唔希望有人俾人老點,以為睇cable TV / Sky唔洗TV license,放咗啲收數佬入屋,搞到俾人罰錢。
英國
不如pin la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞